Gündem

Son dakika! İdlib'te şehit sayısımız 33'e yükseldi!

İdlib kentinde askerlere yapılan hain saldırı sonucunda gelen son dakika bilgisine göre şehit sayısı 33’e yükseldi. Hatay Valisi Rahmi Doğan, Esad rejim güçlerinin Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına düzenlediği hava saldırısında 33 askerin şehit olduğunu açıkladı. Saldırıda ağır yaralanan askerler ise Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye getirildi. Hatay Valisi İdlib için son dakika açıklaması yaptı.

HATAY VALİSİ AÇIKLAMASI

“Esed rejim güçlerinin yapmış olduğu hava saldırısı sonucu TSK mensuplarımızdan 4 Mehmetçiğimiz tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. 4 Mehmetçiğimiz daha şehit olmuştur. Yapılan hava saldırıları sonucu 33 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur. Hastanelerdeki yaralı askerlerimizin hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Birazdan hastanede yaralılarımızı ziyaret edeceğiz. Sağlık mensuplarımız, hiçbir Mehmetçiğimizin hayati tehlikesinin olmadığını ifade ettiler. Şu an itibarıyla hastanemizde 32 yaralımız var.”

SURİYE’DE ŞEHİT VE YARALI ASKER SAYISI

Hatay Valiliği tarafından dün gece yapılan ilk açıklamada 9 askerimizin şehit olduğu bildirildi. Valilik daha sonraki yaptığı açıklamada 22 askerimizin şehit olduğunu bildirdi. Hatay Valiliği son olarak saat 14:20 sularında yaptığı son dakika açıklamalarda ise, yaralı askerlerimizden 7 tanesinin daha şehit olduğunu ve şehit sayısının 22’den 29’a yükseldiğini belirtti. Valilik ayrıca Suriye’den Türkiye’ye getirilen 36 yaralı askerimizin olduğunu, bu yaralı askerilerimizden bir kısmının Reyhanlı Devlet hastanesinde, durumu ağır olanların ise Ankara’da bulunan GATA devlet hastanesinde tedavi altına alındığını bildirdi.

GÖÇMENLERE BATIYA GİDEN TÜM SINIR KAPILARI AÇILDI

Hükümet, Suriye’deki son gelişmeleri değerlendirmek için Ankara’da acil güvenlik toplantısı düzenledi. Toplantı devam ederken, AKP sözcüsü Ömer Çelik, “Türkiye’nin yeni gelen mülteci baskısını taşıyamayacağını söylemiştik. Bu yapılan saldırılar neticesinde Türkiye’nin içindekiler Avrupa’ya doğru hareketleniyorlar. Mülteci politikamız aynıdır ama ortada bir durum var artık mültecileri tutabilecek durumda değiliz. Avrupa Birliği’nin yapacağı tek bir şey var Türkiye Cumhuriyeti’ne nasıl destek vereceğidir. Bunun dışında hiçbir şey Türkiye için önem teşkil etmiyor.” dedi.

Diğer taraftan Routers, Türkiye’nin göçmenlere batıya giden tüm hava, kara ve deniz ulaşımı sınır kapılarının sonuna kadar açtığını bildirdi. 

21:30 gibi başlayan Güvenlik Zirvesi, 03:20 itibari ile sona ererken, muhalefet partileri de durum değerlendirmesi için bir araya geldi. Muhalefet ve iktidar tarafından tek ses yükselirken, hükümet tarafından, İdlib’de hain Esad Rejimine ve onu destekleyenlere en şiddetli karşılık verileceği belirtildi. Güvenlik zirvesi 6 saat sürdü. Toplantı sonrasında herhangi bir açıklama yapılmadı.