Gündem

Son dakika iki kaymakam hakkında flaş karar! Görevden alındılar!

Son dakika gelen bilgilere göre Sason Kaymakamı Abdullah Özadalı ile Beşeri Kaymakamı Sinan Aşçı haklarında flaş karar verildi.

2 KAYMAKAM GÖREVDEN ALINDI

Kaymakamlar haklarında başlatılan terör örgütü FETÖ soruşturması kapsamında 7 Ağustos 2019’da göreve başlayan Beşeri Kaymakamı Sinan Aşçı ve 10 Eylül 2018’de göreve başlayan Sason Kaymakamı Abdullah Özadalı’nın görevden alındıkları aktarıldı.

Son dakika iki kaymakam hakkında flaş karar! Görevden alındılar!

 SASON KAYMAKAMI Abdullah ÖZADALI KİMDİR?

1983 yılında Adıyaman’ın Kahta ilçesinde doğdu. İlkokulu Adıyaman’da, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Üniversite tahsilini; 2001 yılında kazandığı, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nin İşletme Bölümünden 2006 yılında mezun olarak tamamladı. 2008 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu’nda Bakanlık İş Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başladı. 2009 yılında açılan Kaymakamlık Sınavını kazanarak, Adıyaman Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı.
 
Eskişehir’in Sarıcakaya ve Mihalgazi İlçesi ile Eskişehir İl Özel İdaresi’nde teftiş stajında bulundu. Aydın’ın Germencik İlçesinde kaymakam refikliğini görevinde bulundu. Bilecik’in Yenipazar İlçesi, Çankırı’nın Orta İlçesi ve Nevşehir’in Gülşehir İlçelerinde kaymakam vekilliğinde görev yaptı. 2012-2013 tarihleri arasında Kapadokya Havalimanı Mülki İdare Amirliği, 2013-2016 tarihleri arasında Sivas Hafik Kaymakamı, 2016-2018 tarihleri arasında Elazığ Ağın Kaymakamı görevlerini ifa etti.

Dil eğitimi almak ve Amerika Birleşik Devletleri’nin idari yapısını tanımak amacıyla bir yıl süreyle Maryland Eyaleti University Of Maryland  Baltimore County’de bulundu. Bu süre içerisinde Birleşmiş Milletler Türkiye Temsilciliği’nde dışişleri stajını tamamladı. Bu staj kapsamında Birleşmiş Milletler’de  yapılan çeşitli toplantılara katıldı. “İç Güvenlik Sektörünün Gözetimi ve Denetimi” konusunda çalışmalar yaparak, bu alanda Kaymakamlık Tezi hazırladı.
 
10.09.2018 tarihinden itibaren ilçemizdeki görevine başlamıştır. Evli ve bir kız babasıdır.

Son dakika iki kaymakam hakkında flaş karar! Görevden alındılar!

BEŞERİ KAYMAKAMI SİNAN AŞÇI KİMDİR?

2010 yılında İçişleri Bakanlığınca açılan Kaymakam Adaylığı sınavını kazanıp Batman Valiliği Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği Mesleğine intisap etti.

08/08/2019 tarihli 30856 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 07/08/2019 tarihli 2019/268 sayılı Cumhurbaşkanlığı atama kararı ile ilçemize atandı.