Gündem

Son dakika infaz düzenlemesi netleşti: Saat 15.00’te açıklanacak!

İnfaz düzenlemesine ilişkin gelen son bilgilere göre AK Parti ve MHP heyeti bugün saat 15.00’te ortak açıklamalarda bulunacak. Paket kapsamında uyuşturucu suçları ve cinsel suçları yer almayacak.

AÇIKLAMA SAAT 15.00’TE

AK Parti ve MHP heyetinin infaz düzenlemesinin son taslağını ortak bir şekilde açıklaması bekleniyor. Açıklama saat 15.00’te yapılacak.

O SUÇLAR KAPSAM DIŞINDA OLACAK

Kasten adam öldürme, terör suçları, cinsel suçlar, uyuşturucu suçları ve örgüt suçlarıyla ilgili herhangi bir düzenleme yapılmayacak. Aynı zamanda cinsel suç, uyuşturucu ticareti suçu tekrar işlendiğinde, salıverilme oranı yüzde 75’ten yüzde 67’ye düşürülecek.

Son dakika infaz düzenlemesi netleşti: Saat 15.00’te açıklanacak!

ADALET BAKANI AÇIKLAMIŞTI

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, binlerce vatandaşın beklediği infaz yasasıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Açıklamalara göre çalışmaların bitmek üzere olduğu ifade edilmişti. İşte Bakan Gül’ün açıklaması:

“Arkadaşlarımız hemen hemen çalışmayı bitirmişlerdi. Artık grubumuz Meclis gündemine hakim. Çok hızlı bir şekilde öyle bir şey olursa komisyona gelir ve ülkemiz için en iyi düzenleme olur diye düşünüyorum”