Gündem

Son dakika İstanbul'da yaralanan polis şehit düştü!

 İstanbul Bağcılar’da Yüzyıl Mahallesi 2136 Sokak’ta araçlarıyla seyir halindeki narkotim ekibine silahla saldırı düzenlenmişti.

POLİS MEMURU ŞEHİT DÜŞTÜ

Silahlı saldırı sonucunda polis memuru E.G. göğsünden, Y.N. ise kolundan yaralandı.  Yaralı polisler sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılmıştı. Hastaneye kaldırılan polis memurlarından E.G’nin hayati tehlikesinin bulunmasının ardından doktorlar tarafından yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtulamayarak şehit düştü.

2 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Olay yerinden kaçan şüphelilerin yakalanması için güvenlik güçlerince bölgede helikopter destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı. Operasyonda S.B, O.I. ve A.A. gözaltına alındı. Şüphelilerle kullandıkları 2 silah da ele geçirildi. Üçüncü silah ise bir çöp konteynerinde bulundu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA YAPILDI

İstanbul Valiliği’nden saldırıyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklama, “Bağcılar Yüzyıl Mahallesinde İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce; başta hırsızlık, yankesicilik ve uyuşturucu satıcılığı olmak üzere 75’ten fazla suç kaydı bulunan bir firarinin yakalanması için yapılan çalışmalar sırasında, Narkotim ekibimize düzenlenen silahlı saldırı sonucu 2 polis memurumuz yaralanmıştır. 112 Acil Sağlık ekiplerimizce hastaneye sevk edilen Bağcılar İlçe Araştırma Amirliği Narko Timlerde görevli polis memuru Erkan Gökteke, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederek şehit olmuş, kolundan yaralanan polis memurumuz Yunus Nacar’ın tedavisi devam etmektedir” denildi.

Açıklamada şu bilgilere de yer verildi:

“Olay yerine sevk edilen ekiplerimizce görevli polis memurlarına silahlı saldırıda bulunan şüpheli S.B olayda kullandığı silahla birlikte yakalanmıştır. Olayla ilgili olarak şüpheli O.I. ve K.A. adlı şüpheliler bir adet silahla birlikte yakalanmış, firari şüpheli R.B’nin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatılmıştır. Olayda kullanılan biri pompalı tüfek olmak üzere 3 silah ele geçirilmiştir”