Gündem

Son Dakika: İzmir Adliyesi Yakınlarında Patlama Meydana Geldi

Gelen bilgilere göre İzmir adliyesi girişindeki polis noktası yakınlarında patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda polis ve ambulans ekibi sevk edildi. Patlamanın İzmir Adliyesi C kapısı yakınlarında olduğu açıklandı.

Patlama nedeniyle çevredeki araçlarda ciddi hasarlar meydana geldi. Adliye çevresinde üstün güvenlik önlemleri alınmış durumda. Ayrıca 1’i polis 10 kişinin yaralandığı berlirtildi. 

PATLAMAYLA ALAKALI BARO BAŞKANINDAN AÇIKLAMA GELDİ
Baro Başkanı: “İzmir’de bu tür bir eylemin olmasından üzüntü duyuyoruz. Patlamanın yaşandığı yerde sadece hakim ve savcıların giriş yaptığı kapı yok. Vatandaş ve avukatların kullandığı kapı da var. Öyle anlaşılıyor ki bombalı araç patlatıldıktan sonra, adliyenin içinde bir kargaşa yaratılmak istendi. Meslektaşlarımız güvenli bölgeye alındı.

Halihazırda güvenlik tedbirleri amacıyla adliye içinden kimse dışarıya bırakılmıyor. Dışarıda belki değişik tehlikeler olabilir. Vatandaşlar ve meslektaşlarımız baro birimimize sığındı, çünkü güvenlikli bölgeye kartlı geçiş var.” ifadelerinde bulundu.

İzmir Adliyesi yakınlarında gerçekleştirilen terör saldırısı sonrası 2 terörist ölü ele geçirildi, bir teröristi yakalama çalışmaları sürüyor.

Alınan bilgiye göre, İzmir Adliyesi yakınlarında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı.

2’si polis 7 kişi yaralandı
Patlamada, ilk belirlemelere göre 2’si polis 7 kişi yaralandı.

Yaralılar, çevredeki hastanelere sevk edildi. 

2 terörist ölü ele geçirildi
Patlamanın ardından 2 terörist ölü ele geçirildi, bir teröristi yakalama çalışmaları sürüyor.

Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Bölgeye trafik akışı kesildi
Manas Bulvarı Salhane dere kenarında inceleme yapan polis ekipleri, bölgeye trafik akışını kesti.

Bir şüpheli ile ilgili çalışma başlatıldı
Giriş ve çıkışları kontrol altına alan polis, siyah montlu, beyaz bereli ve 1,65-1,70 metre boyundaki bir şüpheliyle ilgili çalışma başlattı.

Bu arada, patlamanın yaşandığı yerin yakınında şüpheli bir paketin daha olduğu öğrenildi.

Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.


Kamupersoneli.net | AA