Gündem

Son dakika İzmir'de sağanak yağış ve sel! Yıldırımlar elektrik kesintisine neden oldu

İzmir son dakika hava durumu ve yağış haberleri… Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden İzmir için sağanak yağış uyarısı gelmişti. Akşam saatlerinde etkisini göstermesi beklenen sağanak yağış gece yarısı geldi. Yıldırımlar nedeniyle İzmir’de bir çok yerde elektrik kesintileri yaşandı. Meteoroloji’den sağanak yağışta sel ve olumsuzluklara karşı dikkatli olunmasına karşı uyarılar yapılmıştı. 

İzmir’de rüzgar batı ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, yağışla birlikte kuvvetli, kuvvetli yağış anında kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

25 Eylül İzmir’de hava durumu raporuna göre bölge geneli parçalı çok bulutlu, aralıklı gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların İzmir, Manisa ve Aydın’da kuvvetli yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin edilmektedir.

Son dakika İzmir'de sağanak yağış ve sel! Yıldırımlar elektrik kesintisine neden oldu

Sel ve olumsuzluklara karşı tedbir uyarısı

Bölge genelinde (İzmir, Manisa, Aydın, Balıkesir, Çanakkale) beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların bu akşam (24.09.2019 Salı) saatlerinden itibaren İzmir, Manisa ve Aydın çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 Kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım tehlikesi, dolu yağışı, hortum oluşma riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.