Gündem

Son Dakika Kilis Valiliği ve Belediye'den Açıklama Geldi ! Yaralıların 5'i Çocuk

 Valilik’ten Açıklama Geldi ! 1 Ağır 6 Yaralı Var !  Son Dakika Gelişmesi ! Suriye’den Kilis Kent Merkezi’ne atılan roket mermisi sonrasında 5 ‘i çocuk 6 yaralı var. Yaralılardan bir kişinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Kilis ‘in en işlek alışveriş bölgesi olan sabah pazarını hedef alan roket mermisi sonrasında 6 kişi yaralandı.

Kilis Belediye Başkanı : ” Kilis’imize geçmiş olsun. 6 yaralımız var 1’i bayan, 5 ‘i çocuk. Çok şükrediyoruz ki ara bir sokağa düştü. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın hep dile getirdiği güvenli bölgenin ne kadar elzem olduğu ortaya çıktı. Ben buradan tüm dünyaya seslenmek istiyorum bu işe ihtiyacımız var.

Güvenli bölge oluşturulmadığı sürece bu tehlikeyle zaman zaman karşı karşıya kalıyoruz. Ordumuz gerekli çalışmayı yapıyor, ama uluslararası arenanın destek vermesi lazım. Fransa’da, Belçika’da terör olduğu zaman tüm dünya ayağa kalkıyor, Türkiye’de böyle bir durum olunca herkes sessiz oluyor. Ben buradan sessiz kalan herkesi kınıyorum.  

Yaralıların 6’sı da Suriyeli. İlk alınan bilgilere göre hayati tehlikenin olmadığı yönünde açıklamalar var. Bomba üzerimizden geçti, Kilis merkezi zaten küçük bir yer, Cumhuriyet Meydanı’na 150, Valiliğe 100, Belediyeye de 100 metrelik bir uzaklıktaki yer. “

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA