Gündem

Son dakika korkunç olayda flaş gelişme! Ölü sayısı 45 oldu

27 Haziran Cuma akşamı saat 22.00 sıralarında Van’da Van Gölü’nde meydana gelen tekne faciasında arama çalışmaları sonucunda bugün de cansız bedenlere ulaşıldı.

ÖLÜ SAYISI 45’E ÇIKTI

Van Gölü’nde meydana gelen tekne faciasında arama kurtarma ekipleri ilk gün yabancı uyruklu 6 kişinin cesedine ulaşırken daha sonra bulunan 2 cesetle ölü sayısı 8’e yükselmişti. Geçtiğimiz gün yapılan arama çalışmalarında yabancı uyruklu 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşılmasıyla ölü sayısı 10’a çıkmıştı. Her gün cansız bedenlerin çıkarıldığı Van Gölü’nde bugüne kadar ölü sayısı 42’ye çıkmıştı. Son dakika gelen habere göre 3 kişinin daha cansız bedeni bulunmasının ardından ölü sayısı 45’e yükseldi.

EKİPLERİN ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

Jandarma İç Güvenlik Timleri, Su Altı Arama Kurtarma (SAK), Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ile Sahil Güvenlik ekipleri, ROW cihazlarıyla Çarpanak Adası açıklarında çalışma yürütürken Van’da ekipler tarafından hız kesmeden sürdürülen arama kurtarma çalışmalarına Deniz Kuvvetleri’nden de bir ekip katılıyor.  Faciaya ilişkin 11 kişi gözaltına alınmış bunlardan teknenin sahibi Medeni Akbaş’ın da aralarında olduğu 4 kişi tutuklanmıştı.