Gündem

Son dakika Koronavirüste korkutan gelişme: Türkiye'ye gönderilecek!

Son dakika gelen bilgilere göre İran ve İsrail’in ardından Çin’den yayılarak tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsü KKTC’de de bir hastada görüldüğü şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

HASTANE KARANTİNAYA ALINDI

Bir hastanın korona virüsü şüphesiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) hastaneye kaldırılmasının ardından KKTC Sağlık Bakanı Ali Pilli açıklama yaparak, “Tedbir amaçlı Lefkoşa Hastanesi de karantinaya alındı” dedi.

ÖNCE ZATÜRE TEŞHİSİ KONDU

Yüksek ateş şikayetiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Gazimağusa Devlet Hastanesine başvuran ve doktorların zatürre teşhisi koyduğu bir hasta, bir hafta önce Dubai turundan döndüğü için korona virüs şüphesiyle tedbir amaçlı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesindeki karantina bölümüne sevk edildi. Karantina bölgesine sevk edilmesinin ardından hastaneye giriş ve çıkışlar kapatıldı.

KESİN TEŞHİS İÇİN TÜRKİYE’YE GÖNDERİLECEK

Yaptığı yazılı açıklamada KKTC Sağlık Bakanı Ali Pilli, KKTC vatandaşı 74 yaşındaki kadın hastanın, 15 gün önce turla Dubai’ye gittiğini ve bir hafta önce yurda döndüğünü, bugün de yüksek ateş şikayetiyle Gazimağusa Devlet Hastanesine başvurduğunu ve doktorların ilk aşamada hastaya zatürre teşhisi koyduğunu açıkladı. Bakan Pilli, hastanın Dubai’de korona virüsü taşıma riski olan Çinli turistlerle aynı ortamda bulunmuş olabileceğinden, tedbir amacıyla Lefkoşa’ya aktarıldığını kaydetti. Pilli, hastanın genel durumunun iyi olduğunu, hangi turla Dubai’ye gittiğinin tespiti ve diğer yolcuların sağlık durumunun da araştırıldığını ifade ederek test için hastadan alınacak örneklerin kesin teşhis için bu gece veya yarın Türkiye’ye gönderileceğini belirtti.