Gündem

Son dakika: KYK kredi ve burs sonuçları açıklandı! 2019 KYK burs ve kredi sonuçlar sorgulama

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından 15 – 21 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen KYK burs ve Kredi başvuru sonuçları açıklandı.

2019 KYK BURS VE KREDİ BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI 

Üniversite eğitimi boyunca maddi olarak sıkıntı çekmek istemeyen milyonlarca öğrencinin başvurduğu KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler KYK sitesinde yoğunluk oluşturdu. Oluşan yoğunluk sonrasında sistem şuanda yanıt vermemeye başladı. Öğrenciler merakla kredi ve burs çıkıp çıkmadığını öğrenmek için sistemin çalışmasını bekliyor. Yaşanan erişim sıkıntısının en kısa sürede çözülmesini bekleyen öğrenciler sistemin ne zaman açılacağını araştırmaya başladı. 

Son dakika: KYK kredi ve burs sonuçları açıklandı! 2019 KYK burs ve kredi sonuçlar sorgulama

KYK KREDİ VE BURS SORGULAMA

KYK burs ve kredi sonuçları sorgulama işlemini yapmak için;

KYK BURS VE KREDİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Her yıl milyonlarca öğrenci tarafından sorgulama yapmak için girilen sistemde her yıl düzenli olarak sonuç açıklanacağı zamanlarda erişim sıkıntısı yaşanıyor. Kamu kurumlarının bilişim alt yapılarının bu düzeyde yetersiz olması öğrencileri olduğu kadar vatandaşları da tedirgin ediyor. Acil durumlarda milyonlarca kişinin erişmeye çalıştığı sistemlerin yanıt vermemesi yıllardır teknolojik gelişmelere ayak uydurulamadığının bir göstergesi olarak kabul ediliyor.