Gündem

Son dakika! Şehit sayısı 6’ya yükseldi!

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan son dakika yazılı açıklamada İdlib’de 4 askerin şehit olduğu biri ağır 9 askerin ise yaralandığı belirtilmişti. Gelen son dakika bilgisine göre şehit sayısı 6’ya yükseldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İdlib’de çatışmaların önlenmesi maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlarımıza, bulunacakları yerler önceden koordine edilmesine rağmen Rejim unsurları tarafından 03 Şubat 2020 tarihinde yapılan yoğun topçu atışı neticesinde, 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 1’i ağır 9 silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş ve hedefler tahrip edilmiştir. Gelişmeler takip edilmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için acil şifalar dileriz.”

Milli Savunma Bakanlığı’ndan az önce yapılan açıklamada, “2 askerimiz hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı” denildi. 

ÇAVUŞOĞLU: KANLARI YERDE KALMAYACAK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İdlib’de 4 askerin şehit olduğu saldırıya ilişkin, “şehitlerin kanının yerde kalmayacağı”nı bildirdi.

Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin kanları yerde kalmadı, kalmayacaktır!” ifadelerini kullandı. 

SABAHKİ AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığından sabah yapılan açıklamada, İdlib’de çatışmaların önlenmesi maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlara, bulunacakları yerler önceden koordine edilmesine rağmen rejim unsurlarınca topçu atışının yapıldığı ve saldırıda 4 askerin şehit olduğu, biri ağır 9 askerin ise yaralandığı bildirilmişti.

İşte bakanlığın yaptığı o açıklama;

İdlib’de çatışmaların önlenmesi maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlarımıza, bulunacakları yerler önceden koordine edilmesine rağmen Rejim unsurları tarafından 03 Şubat 2020 tarihinde yapılan yoğun topçu atışı neticesinde, 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 1’i ağır 9 silah arkadaşımız yaralanmıştır.

Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş ve hedefler tahrip edilmiştir.

Gelişmeler takip edilmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için acil şifalar dileriz.

Bölgede yaşanan krizin son bulmasını isteyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün yerleşim alanlarına düzenlenen saldırlar sonrası “Askeri güç kullanmak dahil ne gerekiyorsa yapmaktan çekinmeyeceğiz” demişti.

“ASKERİMİZİN KANI YERDE KALMAYACAK”

Saray Sözcüsü İbrahim Kalın, İdlib’de Suriye rejimi tarafından gerçekleştirilen ve 4 askerin şehit, 1’i ağır 9 askerin ise yaralanmasına neden olan saldırıya tepki göstererek, “Askerlerimizin kanı yerde kalmayacak, failler hesap verecektir” dedi.

İbrahim Kalın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Rejimin açtığı ateş sonucu İdlib’de şehit olan 4 askerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum. İdlib mutabakatı hilafına yapılan bu saldırıya derhal karşılık verilmiştir. Askerlerimizin kanı yerde kalmayacak, failler hesap verecektir” dedi.

“DEVLETİMİZ BU KALLEŞ SALDIRININ HESABINI SORACAKTIR”

İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise, “Milletimizin başı sağolsun. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Devletimiz bu kalleş saldırının hesabını soracaktır” ifadelerini kullandı.

“ULUSUMUZUN BAŞI SAĞOLSUN”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, “İdlib’de şehit düşen 4 kahraman askerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum… Ulusumuzun başı sağ olsun” dedi.

‘DERİNDEN ÜZDÜ’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İdlib’de çıkan çatışmada dört askerimizin şehit düştüğü, biri ağır dokuz askerimizin de yaralandığı haberi bizi derinden üzdü. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize baş sağlığı ve yaralı askerlerimize acil şifa diliyorum.” dedi.

YAVAŞ’TAN MESAJ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “İdlib’de rejim unsurları tarafından yapılan saldırı neticesinde 4 kahraman askerimizin şehit olduğu, 9 askerimizin de yaralandığı haberini üzüntüyle almış bulunmaktayız. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı.