Gündem

Son dakika! Sınırı geçmek isteyen göçmenlere ateş açıldı

Yunanistan güvenlik güçleri, Türkiye’den Avrupaya gitmek için sınırı geçmek isteyen göçmenlere ateş açtı. Sınırı geçmek isteyen bir Suriyeli boğazından vurularak hayatını kaybetti. BBC’den Mughira Al Sharif’in son dakika haberine göre; Yunanlılar tarafından öldürülen Ebu Emad’ın cenazesi Türkiye’ye getirildi.

BİR ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Reuters haber ajansı ise Midilli Adası açıklarında boğulan bir çocuğun cansız bedeninin çıkarıldığını yazdı. Midilli açıklarında botları alabora olan 47 göçmenin Yunan Sahil Güvenliği tarafından kurtarıldığı, bir çocuğun ise hayatını kaybettiği belirtildi.

Diğer taraftan göçmenler ölüm pahasına botlarını adaya doğru sürünce bu kez Yunan askerleri silaha sarıldı. Silah sesleri Akyarlar sahilinden de duyuldu. Tam üç saat Yunan askerlerinin taciz ve tehditleriyle mücadele eden göçmenler korku içinde Bodrum sahiline geri dönmek zorunda kaldı.

Son dakika! Sınırı geçmek isteyen göçmenlere ateş açıldı

Yunan sahil güvenlik botları göçmenleri dönmeye ikna edemeyince iki botun etrafından süratli biçimde dönmeye başladı. Dev dalgalar ile birlikte iki bot alabora olma tehlikesi geçirirken büyük olan lastik bot su almaya başladı.

Son dakika! Sınırı geçmek isteyen göçmenlere ateş açıldı

Reuters’a konuşan bir Yunan polis yetkilisi, dün sabahtan bu yana en az 1000 göçmenin Ege adalarına geçtiğini belirtti.