Gündem

Son Dakika! Soma Davasında Karar Çıktı

Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde yaşanan ve 301 madeninin hayatını kaybetmesine neden olan büyük facia ile ilgili yapılan yargılamada sona gelindi. 

Mahkeme heyeti az önce maden faciası ile ilgili olarak yargılanan kişilerin cezalarını açıklamaya başladı. Yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 301 madencinin yakınları ve Soma halkı karar açıklanmadan önce mahkeme önünde beklemeye başlamıştı. 

İşletmenin Genel Müdürü 22 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı 

Maden ocağında gerekli güvenlik önlemlerinin alınmaması nedeni ile yaşanan göçükte yüksek can kaybı yaşanmış ve ihmaller zinciri sonucunda ne yazık ki 301 madencimiz hayatını kaybetmişti. Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugün yapılan son duruşmasında mahkumiyet kararları açıklanmaya başlandı. 

Açıklanan kararlara göre Genel Müdür Ramazan Doğru 22 yıl 6 ay hapis cezası alırken Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan 15 yıl ve İşletme Müdürü Akın Çelik 18 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yargılanmasına devam edilen diğer sanıklar hakkındaki kararlar da mahkeme heyeti tarafından açıklanmaya devam ediyor. 

Kamupersoneli.net