Gündem

Son Dakika ! Son Dakika ! KHK ile Memurluktan Atılacaklar Belli Oldu

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu Toplantısı Sonrasında toplantıyı başlattı. Başbakan Numan Kurtulmuş, konuşmasının başında Diyarbakır’daki terör saldırısı hakkında ” toplam 6 kişi şehit olmuştur, bu hain saldırıyı planlayanların en kısa zamanda yakalanmasını diliyorum. Yaralılara ALLAH(C.C) ‘dan acil şifalar diliyorum.  

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş  Bakanlar Kurulu Toplantısı’nda gündeme , Türkiye’nin iç ve dış tehditlerinin masaya yatırıldığını ve bunlarla ilgili atılacak adımların görüşüldüğünü dile getirdi. Ayrıca FETÖ darbe girişimi ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarındaki FETÖ temizliği ile ilgili başlıkların üzerinde durulduğunu belirtti.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: “Değerli Arkadaşlarım bugünkü Bakanlar Kurulu Toplantısında, OHAL çerçevesinde, Anayasanın Bakanlar Kurulumuza verdiği yetki kapsamında iki KHK gündeme gelmiştir.  Bunlardan bir tanesi henüz bu konuda herhangi bir madde bulunmayan konuyla ilgili, 670 sayılı KHK’dir. Ana Başlıklar şu şekilde ; 670’de Öncelikli olarak bazı bakanlıklarımız ve kurumlarımızdan gelen FETÖ’cülerle ilgili düzenleme yapılacak, Dışişleri , EGM, TSK ‘den gelen liste bugünkü KHK ile yürürlüğe girecek ve bu listede  ismi geçen FETÖ mensupları Devlet memuriyeti vasfını kaybedeceklerdir. “

Detaylar geliyor…