Gündem

Son dakika Suriye İdlib'de Şehit ve yaralı sayısı son durum

Hatay Valisi Rahmi Doğan’dan geldi. Doğan, “İdlib’de rejim kuvvetleri tarafından TSK unsurları hava saldırısına uğramıştır. Bu saldırı sonucu 9 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur” dedi. Bu Açıklamadan sonra yaptığı açıklamada şehit sayısının 22’ye gece saat 02.00’da yaptığı açıklamada ise 29’a yükseldiğini açıkladı.

Valilik 29 askerimizin şehit olduğu ve 36’da yaralı asker sayısı olduğunu belirtti. Ayrıca son dakika gelen bilgiler arasında yaralı askerlerin bir kısmının ağır olmasından dolayı Ankara GATA hastenesine kaldırıldığı belirtildi.

Saldırıda bazı askerlerin de ağır yaralandığını söyleyen Doğan, “Yaralılarımızı Cilvegözü Sınır Kapısından Türkiye’ye aldık. Hatay’daki devlet hastanelerinde tedavileri devam ediyor. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Milletimizin başı sağolsun ” diye konuştu.

“KAN İHTİYACI YOK”

Hastanelerdeki yaralılar için herhangi bir kan ihtiyacı olmadığını kaydeden Doğan şöyle devam etti:

“Tüm tedbirler alınmış, tüm sağlık personelimiz görevi başındadır. Yaralılarımıza gerekli müdahaleler yapılmaktadır. Hemşehrilerimden müsterih olmalarını, hastanelerin etrafında herhangi yığılma olmamasını buradan istirham ediyorum.”

Son dakika Suriye İdlib'de Şehit ve yaralı sayısı son durum

ŞEHİT SAYISI 29’YE YÜKSELDİ

Vali Doğan bir süre sonra yeniden kameralar karşısına geçti. Doğan şunları söyledi:

“9 şehidimizi kamuoyuyla paylaşmıştım.Ne yazık ki bu sayı 22’ye yükseldi.” Bu açıklamanın ardından yaralı askerlerimizden 7 askerimizinde şehit düştüğünü açıkladı.

Son dakika Suriye İdlib'de Şehit ve yaralı sayısı son durum

SURİYE’DE ŞEHİTLERİNİN İSİMLERİ NELER?

Son dakika gelen acı haberin ardından Suriye’de şehit düşen askerlerin isimleri araştırılmaya başlandı. Vatandaşlar merakla Suriye şehitlerin isimleri neler? Suriye şehitlerin adları belli oldu mu? Şehitlerin isimleri açıklandı mı? sorularının cevapları merak edilmeye başlandı.