Gündem

Son dakika TBMM Genel Kurulu'nda kavga çıktı! Vekiller birbirine girdi

Son dakika CHP’li Özkoç’un Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözleri sonrasında TBMM Genel Kurulu’nda kavga çıktı.

AK PARTİ VE CHP’Lİ VEKİLLER BİRBİRİNE GİRDİ

Adalet ve Kalkınma Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri arasında kavga çıktı. Çıkan kavgada vekiller birbirlerine yumrukla saldırdı.

CHP milletvekillerinin de tartışmaya dahil olmasıyla birlikte tartışma büyüdü ve arbede yaşandı. Arbede yumruklu ve tekmeli kavgaya döndü. Bazı milletvekilleri arbede sırasında yere düştü, sandalyeler devrildi. Yaşananlar nedeniyle genel kurula ara verilirken, gerginlik devam ediyor.

ÖZKOÇ NE DEMİŞTİ?

Özkoç bugün düzenlediği basın toplantısında “Şehide kelle diyen kişi haysiyetsizdir, şehide kelle diyen kişi Türkiye Cumhuriyeti’nde şerefsizdir, şehide kelle diyen kişi onursuzdur, şehide kelle diyen vatan hainidir. Bu kişi Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı olamaz, temsil edemez” demişti.

KAVGANIN ARDINDAN PAYLAŞTI

Özkoç, Mecli’teki kavganın ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Ben bir kişinin değil, milyonların sesiyim… Tehditler, yumruklar bizi yıldıramaz… Biz adalete susamış, demokrasiye inancı tam, Türkleriz… Biz lekesizleriz. Ve mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

ÖZKOÇ’A RESEN SORUŞTURMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan resen soruşturma başlattı.