Gündem

Son Dakika… Torba Teklifin 8 Maddesi Kabul Edildi! Prim, KDV, Vergi Ve Maaş Destekleri Verilecek

Ayrıca kabul edilen madde detaylarına göre engelli vatandaşlara evde bakım hizmetleri destekleri kapsamında hane içerisinde kişi başına düşen ortalama aylık gelirlerin asgari ücretin aylık net tutarının 2/3’ünden az olmayacağı diğer yandan yapılan hesaplamalara ise bayram ikramiyelerinin eklenmeyeceği duyuruldu.

Bunun yanı sıra; bayram ikramiyelerinin dahil edilerek yapılan hesaplamalarına göre evde bakım hizmetlerine göre kesilen engelli vatandaşlara ise bu hizmetlerin yeniden sağlanacağı açıklandı.

Buna ek olarak ödenmeyen yardım tutarlarının ise kendilerine ödeneceği açıklandı.

Çevre kanunu içeriğinde bulunan detaylar hükümlerine göre; geri kazanılan katılım paylarının ürünlerin piyasaya sürüldüğü tarihi kapsayan ve ayın 24’üncü günü sonrasına kadar ilgili vatandaşların gelir veya kurumlar vergisine göre bağlı oldukları vergi dairelerine gelir ve ya kuyumlar vergisi mükellefi olmayanlarca GİB tarafından belirleneceği açıklandı ve ödemelerin aynı ayın sonunda ödemesine hükmedildi.

İşverenlere ise 2018 yılı içerisinde sigortalı sayısına ek olarak,1 Şubat 2019 tarihinden başlamak ve 30 Nisan 2019 tarihine kadar devam edecek süreçte işe alınan sigortalı çalışan nedeniyle için 3 ay süreyle prim, vergi ve ücret desteği verilecek.

Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kanunu hükümlerine göre poşetlenerek satılanlar hariç olmak üzere, basılı kitap ve süreli yayınlardaki KDV oranı sıfırlanacak. İstisna had sınırı ise bu istisnanın uygulanmasında geçerli olmayacak.