Gündem

Son Dakika! Yurtdışı Bedelli Askerlik Ücreti Belirlendi

Yurtdışında yaşayan kişilerin de yararlanabileceği bedelli askerlik için koşullar netleşmeye devam ediyor. Edinilen bilgilere göre yurtdışı bedelli askerlik 2018 ücreti 2000 Avro olacak. 

Pazartesi günü toplanacak olan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bedelli askerlik için ilk görüşmeler başlayacak. Şu anda teklif olarak AK Parti tarafından hazırlanan düzenlemeye mecliste son şekli taleplere göre verilecek. 

Dövizle Askerlik 2018 Ücreti Ne Kadar Olacak?

Yurtdışında yaşayan kişilerin askerlik yapmak yerine bedelli askerlik hakkından yararlanmak istemeleri durumunda 2 bin Avro bedelli askerlik ücreti ödemeleri gerekecek. Adaylar uzaktan askerlik eğitimi alarak gerekli işlemleri tamamlayacak ve yasal yükümlülüklerini yerine getirmiş olacak. 

2 bin avro bedelli askerlik ücreti ödeyen ve bedelli askerlik uzaktan eğitim programını tamamlayan adaylar muvazzaf askerlik hizmetini yerine getirmiş olarak kabul edilecek. Tanınan bedelli askerlik hakkından 31 Aralık 1993 ve öncesinde doğanlar yararlanabilecek. 

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. 1980 dogumlular simdi ille yurtdisinda 3 sene calismismi olmali gerek ne sacma kanunlar 2000 avro ödensin bitsin almanyada askerlik yapma kalkti asker olmak meslek olarak asker oluyo