Gündem

Sosyal yardımından yararlanmak için PTT önlerinde uzun kuyruklar oluştu!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 1000 TL sosyal yardım dağıtmaya devam ediyor. 1000 TL nakit para yardımlarının, PTT şubelerinde yoğunluk oluşmaması için PTT çalışanları tarafından adreslere teslim edileceği söylensede, yapılan sosyal yardım parasını biran evvel alıp ihtiyaçlarını gidermek isteyen vatandaşlar evlerinde beklemeyerek PTT şubelerine akın etti. 

Uzmanların tüm sosyal mesafe uyarılarına rağmen, Gaziantep’te koronavirüs sosyal yardımından yararlanmak için PTT önlerinde uzun kuyruklar oluştu. 

Gaziantep’te, işlem yaptırmak için PTT şubelerine gelenler, uzun kuyruklar oluşturdu. Görevliler, kuyrukta bekleyenleri sık sık sosyal mesafe kuralına dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Gaziantep’te, koronavirüs tedbirleri kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere yapılan 1000’er liralık ödemelerin evlerine getirilmesini beklemeyen, faturalarını yatırmak isteyen ve e-Devlet şifresi almak isteyenler, PTT önlerinde yoğunluğa neden oldu.

Sosyal yardımından yararlanmak için PTT önlerinde uzun kuyruklar oluştu!

PTT şubeleri önlerinde uzun kuyruklar oluşturan kişiler, polisler tarafından sosyal mesafe kuralına uymaları konusunda sık sık uyarıldı.

Avcılar’da PTT önündeki kuyruk 3 caddeye uzandı

Koronavirüs ile mücadele kapsamında sosyal destek yardımları ve maaş gibi ödemelerini almak isteyenlerin PTT önlerindeki kuyrukları dün de İstanbul Avcılar’da yaşandı.

Avcılar’daki Şamlı Sokak’taki PTT şubesi önünde başlayan kuyruk, 3 caddeye taştı.

Sabah erken saatlerden itibaren PTT önünde sıraya girmeye başlayanların sayısı kısa sürede arttı. PTT önünden başlayan Fatih Caddesi, Reşitpaşa ardından araç trafiğine kapalı Marmara Caddesi’ne kadar uzanan kuyrukta polis sosyal mesafe kuralına uyulması için sürekli uyarılarda bulundu.

EVDE MAAŞI TESLİM EDİLDİ

Avcılar Emniyet Müdürlüğü görevlileri, 65 ve üstündeki, sokağa çıkma yasağı bulunan kişilere, evlerinde tutanak karşılığı maaşlarını evlerinde ödemeyi sürdürdü.

PTT şubesinden 70 yaşındaki bir emeklinin maaşını çeken görevliler, parasını tutanak karşılığı teslim ederken, hiçbir şekilde dışarı çıkmaması konusunda da kendisini uyardı.