Gündem

Soyağacı Sorgulama Sisteminin Ne Zaman Açılacağı Belli Oldu

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından soyağacı sorgulama sistemi e-devlet üzerinden vatandaşların hizmetine açılmıştı. Vatandaşların yoğun ilgisinin ardından sistem kitlenmişti. Sistemin kitlenmesinin ardından Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından uygulama askıya alınmıştı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından sistem hakkında yapılan açıklamada kota sisteminin getirileceği ifade edilmişti. Günlük kota sisteminin getirileceği uygulamanın önümüzdeki günlerde tekrar vatandaşların hizmetine sunulacağı belirtildi.

ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

Sistemdeki sorunların giderilmesi için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ortak bir çalışma başlattı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden üst düzey bir yetkili konu ile ilgili olarak açıklama yaptı. Hürriyet’ten Fevzi Kızılkoyun’un aktardıklarına göre  yetkili açıklamasında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından çalışma yürütüldüğünü sistemin kapasitesinin yükseltilmesinin söz konusu olduğunu ifade etti.

EN GEÇ BİR HAFTADA KULLANIMA AÇILACAK

Şu anda test çalışmasının yapıldığını ifade eden yetkili sistem kilitlenmeden en fazla ne kadar soyağacı sorgulamasının yapılabileceği hakkındaki çalışmanın sürdüğünü en geç bir hafta içinde sistemin yeniden vatandaşların hizmetine açılacağını ancak günlük kota olacağını belirtti.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA