Gündem

Sözcü Gazetesi yazarlarına FETÖ'ye yardım etmek suçundan iddianame düzenlendi

SÖZCÜ GAZETESİ YAZARLARI EMİN ÇÖLAŞAN VE NECATİ DOĞRU’ya FETÖ SUÇLAMASI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma sonucunda, Sözcü gazetesinin yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru’nun da aralarında bulunduğu 5 şüpheli hakkında, “FETÖ’ye üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Sözcü gazetesinin yazarları Emin Çölaşan ve Necati  Doğru ile gazetenin genel yayın yönetmeni Metin Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu  5 şüpheli hakkında, “FETÖ silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil  olmamakla birlikte örgüte bilerek yardım etme” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar  hapis cezası istemiyle dava açıldı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu’nca,  Sözcü gazetesinin yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru ile gazetenin genel  yayın yönetmeni Metin Yılmaz, internet haber koordinatörü Yücel Arı ve internet  genel yayın yönetmeni Mustafa Çetin hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Savcılık tarafından hazırlanan 61 sayfalık iddianamede, bu 5  şüphelinin ”FETÖ silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla  birlikte örgüte bilerek yardım etme” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İddianame, başsavcılıkça onaylanmasının ardından gönderildiği İstanbul  37. Ağır Ceza Mahkemesi’nce de kabul edildi.

Mahkeme heyeti, hazırladığı tensip zaptında ilk duruşmanın 18 Ocak  2019’da yapılmasına, sanıkların da bu duruşmada hazır olması için çağrı kağıdı  gönderilmesine karar verdi.

 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, gazeteci Uğur Dündar ve Saygı Öztürk’ün de aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında yürütülen soruşturma sonucunda  ise takipsizlik kararı verildi.

Ayrıntılar geliyor…