Gündem

Sözleşmeli Öğretmen Maaşları Ne Kadar Olacak?

Sözleşmeli öğretmenler, tıpkı kadrolu öğretmenler gibi, onlarla aynı maaşı alacaklar…

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, sözleşmeli öğretmen alımıyla ilgili çok önemli bilgiler verdi. Konu ile ilgili merak edilen sorulara cevap niteliğinde konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, sözleşmeli öğretmenlerle kadrolu öğretmenlerin maaşları arasında fark olmayacağını söyledi.

Sözleşmeli Öğretmenler ile İlgili Tüm Detaylar Belli Oldu…

ÖABT 20 Ağustos 2016’da gerçekleştirileceğinden KPSS121 puan türüne göre atanacak adayların sınav takvimi farklı olacak. Buna göre, ÖABT gerektiren alanlar bakımından ön başvurular 5-8 Eylül arasında alınacak. Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri, 9 Eylül’de ilan edilecek. Sözlü sınavlar 19-27 Eylül arasında yapılacak. Sözlü sınav sonuçları, 28 Eylül’de açıklanacak.

Sözleşmeli öğretmenler ile ilgili tüm bilgileri, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz verdi. Sözleşmeli öğretmenlerin hakları ile ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, merak edilen soruları yanıtladı..

Sözleşmeli öğretmen alımı ile ilgili sözlü sınava alınacak adaylara ilişkin süreç takvimi, yapılacak iş ve işlemler, bakanlığın meb.gov.tr internet sitesinden duyurulacak.

Sözlü Sınav Nasıl Olacak?

Sözlü sınavda adaylar, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, iletişim becerileri, öz güveni ve ikna kabiliyeti, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecek. Sözlü sınav sonucunda 60 ve üzerinde puan alanlar, başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde edecek.

Sözleşmeli öğretmenler ile ilgili tüm gelişmeleri sizlere haber vermeye devam edeceğiz… Önümüzde ÖABT sınavı var. ÖABT sınavının öncesi, sınav zamanı ve sınav sonrası ile ilgili tüm gelişmeleri de sizlere kamupersoneli.net olarak aktarmaya devam edeceğiz…