Gündem

''Suçsuzluğu Belirlenen Kamu Görevlilerine İlişkin KHK'lar Bir An Önce Çıkarılmalı''

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Akif Hamzaçebi başkanlığında toplandı.

Toplantıda gerçekleşen gündemdışı konuşmalardan sonra söz alan MHP Grup Başkanvekili Usta, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yılını kutladı.

Ardından FETÖ ile mücadelenin kesintisiz devam ettirilmesini ancak ortaya çıkan mağduriyetler konusunda da hassas davranılmasını isteyen Usta, tutuklu erler, askeri öğrencilerin mümkünse tutuksuz yargılanması gerektiğini ifade etti.

Suçsuz olduğu belirlenen kamu görevlilerinin işlerine dönmelerine ilişkin KHK’nın da bir an önce çıkarılması gerektiğini belirten Usta, “Toplum bu konuda çok sıkışmış durumda.” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Şehitleri Anma Haftası ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, bütün şehitlere Allah’tan rahmet diledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 102 yıl önce Çanakkale topraklarının eşsiz bir mücadeleye tanık olduğunu dile getirdi.

Vatanı, milleti tarih sahnesinden silmek isteyenlerin toplarını, tüfeklerini kullanarak milletin direncini kırmaya çalıştığını anlatan Turan, “Milletimiz toplara, silahlara karşı inançla, imanla direndi, şehit düştü, gazi oldu ama vatan toprağını düşmana ezdirmedi. Bu inanmışlık ve adanmışlık karşısında düşman orduları çaresiz kaldılar.” diye konuştu.

Çanakkale’nin bugün daha güçlü ve kendinden emin şekilde geleceğe doğru yol aldığını ifade eden Turan, Cumartesi günü Çanakkale 1915 Köprüsü’nün temel atma töreninin yapılacağını hatırlattı.

Turan, törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın da katılacağını belirterek, Çanakkale milletvekili olarak tüm siyasi parti genel başkanlarını, bakanları, milletvekillerini törene davet ettiğini söyledi.

TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi de 16 Mart 1978’te İstanbul’da öldürülen 7 öğrenciye ve Halepçe Katliamında yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet diledi.

Hamzaçebi, Halepçe katliamına ilişkin, “İnsanlık tarihinin hiçbir zaman böyle acı bir olayı yaşamamasını diliyorum. Dünyada barış, huzur, özgürlük içinde yaşamak için birçok neden var.” dedi.

KAMUPERSONELİ.NET