Gündem

Suikastçı Asker Mahkemeye Skandal Tişörtle Çıkmak İstedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Marmaris’te kaldığı otelde, 15 Temmuz gecesinde saldırı düzenleyen astsubay Gökhan Güçlü’nün üzerinde ‘kahraman’ anlamına gelen ‘hero’ yazılı tişört olması nedeniyle duruşmaya ara verildi ve sonra tekrar devam edildi.

Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, sanık Gökhan Güçlü’ye, “Gel bakalım buraya üzerinde ne yazıyor” diyerek yanına çağırdıktan sonra duruşma savcısı Ali Cenk’ten görüşünü sordu.

Ali Cenk: ”Gökhan Güçlü’nün üzerindeki tişörtün verdiği mesaj itibariyle duruşma disiplinine uymadığını, söz konusu kıyafeti değiştirmesinden sonra duruşmaya alınmasını, aksi taktirde duruşmadan uzaklaştırılmasını istedi.”

Mahkeme Başkanı savcının bu söylerimi de dikkate alarak suikastçi askerden yedek tişörtünü giymesini ve duruşmaya o şekilde devam edileceğini söyledi.

Jandarma ile birlikte salondan ayrılan Gökhan Güçlü, tişörtü kendisine cezaevi yönetiminin verdiğini ve duruşmaya bu şekilde devam etmek istediğini söyledi.

Mahkeme başkanı bu talebi kabul etti ancak Cumhurbaşkanı’nın avukatları bu duruma tepki gösterdi. Bu tepkilerin üzerine salonda sanıklar ile avukatlar arasında tartışma başladı.

Başkan Emirşah Baştoğ, duruşmaya tekrar ara vermek zorunda kaldı.

Cumhurbaşkanı avukatları burada mahkemeye ve devlete meydan okuma var diyerek sanığın tişörtü çıkarmasını talep ettiler.

Cezaevlerinde İnceleme Başlatıldı

Gökhan Güçlü’nün duruşmaya ‘Hero’ yazısıyla gelmesinin ardından Muğla’da darbeci sanıkların kaldığı cezaevi yönetimi hakkında inceleme başlatıldı. İnceleme sonucuna göre ihmal edilen cezaevi yönetimi ve personeli hakkında soruşturma açılabilecek.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, bütün cezaevlerindeki FETÖ’cü darbecilerin kıyafetlerinin tek tek toplanarak, üzerinde İngilizce başta olmak üzere yabancı dillerde yazı bulunan kıyafetlerin tespit edilerek, bu kıyafetlerin giydirilmemesi gerektiği talimatını verdi.

Kamupersoneli.net – ANKARA