Gündem

Süleyman Soylu: Bu ülkenin bir ferdi olarak içime hançer gibi saplandı

Gezi davasında tüm sanıkların beraat etmesi sonrasında tekrardan gözaltına alınan Osman Kavala ve Gezi olaylaır ile ilgili 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün açıklamaları dikkat çekmişti.

BAKAN SOYLU TEPKİ GÖSTERDİ

Gezi Parkı olayları ile ilgili Abdullah Gül’ün açıklamalarına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tepki gösterdi.

HANÇER GİBİ SAPLANDI

Bakan Soylu açıklamasında ‘O günkü Cumhurbaşkanımızın sanki o olayların yaşandığı bir ülkede yaşamıyormuş gibi bugün söz söylemesi de bırakın İçişleri Bakanlığını, bu ülkenin bir ferdi olarak, Süleyman Soylu olarak içime hançer gibi saplanmıştır. Hem Tayyip Erdoğan’ı yalnız bırakacaksınız hem Tayyip Erdoğan’ın karşısında birileriyle anlaşma yapacaksınız, ondan sonra da bugün gelip sırça köşklerinizde devletin size sunduğu bütün imkanlarla bu milletin size verdiğini bir şekilde bu millete kötülük olarak anlatmaya çalışacaksınız. Yazıklar olsun size’ ifadelerini kullandı.

ABDULLAH GÜL NE SÖYLEMİŞTİ?

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Gezi olaylaır hakkında açıklamaları şöyle:

“GEZİ PARKI OLAYLARIYLA BÜYÜK GURUR DUYUYORUM”

Gül, Nerede sessiz kaldım. Mesela en büyük olaylar Gezi olaylarıydı değil mi? Bana o zaman ilk sorulan soruya verdiğim cevap şuydu: “Bununla büyük bir gurur duyuyorum” dedim. Şaşırdı herkes. Çünkü “Türkiye’nin problemlerinin mahiyetini değiştirmişiz. Eskiden insanlar insan hakları için sokağa çıkardı. Faili meçhuller dursun diye çıkardı. Yolsuzluk dursun diye sokağa çıkardı. Şimdi insanlar ağacı kestirmem diye sokağa çıkmış, çevre duyarlılığı için sokağa çıkmış. Türkiye’nin problemlerini İngiltere’nin, ABD’nin problemleri haline çevirmişiz” dedim. Daha sonra bu toplumsal olay iyi yönetilemeyince terör örgütlerine büyük bir fırsat çıktı ve bildiğimiz vahim olaylar, vandallıklar cereyan eti. Açık söyleyeyim; benim birçok tavrım anlaşılmamış olabilir. Kendi camiamız da anlamamış olabilir. Ondan sonra daha ileri aşamalarda “demokrasi sadece seçim değildir” dedim. Bana o zaman bizim camiadan bazıları milli irade dersi vermeye kalktı. Milli idarenin ne olduğunu anlattım. Demokrasi sadece seçim değildir, seçimin ötesi vardır dedim. Halbuki ben şimdi bunları söylerken bu kadar tatsız politik ortamın içinde bunları tekrar konuşmak istemiyorum. O zamanlar tutuklu yargılamalarla ilgili yaptığım açıklamalara da bakın. Bireysel başvuru hakkı nasıl çıktı zannediyorsunuz, Haşim Bey’e gidin sorun” ifadelerini kullandı.