Gündem

Sunulan bu tasarı Tramp'ı çok kızdıracak!

Senato’ya Demokrat Senatör Bernie Sanders ve Temsilciler Meclisi’ne vekil Ro Khanna tarafından sunulan tasarılarda, Başkan Donald Trump yönetimine tepki gösterildi.

Trump yönetiminin ABD’yi savaşa sürüklediğini vurgulayan tasarı içeriğinde, ABD Kongresi’nin izni olmadan İran’a karşı yapılacak olan askeri harekat için gerekli olan tüm ekonomik gücün engellenmesi istendi.

Sanders ve Khanna, Tasarılara ilişkin ortak bir açıklamada bulundu:

“Bugün, bizleri Orta Doğu’da yeni ve korkunç bir savaşa iten gelişmelere şahit oluyoruz. İran ile olası bir savaş, sayısız can kaybı ve trilyonlarca dolara mal olacağı gibi, bölgesel çatışmaları ve yerinden edilmiş insanların sayısını daha da arttıracaktır. Trilyonlarca doları bitmeyen savaşlar için değil, Amerikan halkının ihtiyacı için kullanmalıyız.”

İRAN ’’İntikam alınacak’’

İran’a yönelik savaşın finanse edilmesini engelleyen bir tasarı geçen yıl ABD Temsilciler Meclisi’nden geçmiş ancak 2020 Ulusal Savunma Yetki Yasası’ndan (NDAA) geçen ay çıkarılmıştı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), perşembe günü İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin Bağdat Havalimanı yakınında düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney ise ABD saldırısının intikamının alınacağını ifade etmişti. Ülkede üç gün ulusal yas ilan eden Hamaney, “ABD güçlerine sert karşılık verileceğini” duyurmuştu.