Gündem

Suriye'de Bayramın Birinci Gün Bilançosu: 34 ölü

Suriye’de Kurban Bayramı’nın birinci gününde Rusya ve Beşşar Esed rejimine ait savaş uçaklarının çeşitli kentlerde muhaliflerin kontrolündeki bölgelere yönelik hava saldırılarında 34 kişi öldü.

Suriye İnsan Hakları Ağı’nın (SNHR) yaptığı yazılı açıklamada, Rus ve rejim savaş uçaklarının dün muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde gerçekleştirdiği bombardımanlarda başkent Şam’ın kırsalında 15, İdlib’te 14, Humus ve Dera’da 2’şer, Halep’te 1 kişinin öldüğü kaydedildi.

Yaşamını yitirenler arasında 4 çocuk ile 2 kadının da bulunduğunu aktaran SNHR, Rusya ve rejimin bayramın ilk günü İdlib, Halep ile Şam’ın Doğu Guta bölgesine yoğun şekilde saldırdığının altını çizdi.

Bu arada sivil savunma yetkilisi Arif Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rus ve Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının İdlib’te kenti ve çevresindeki rejim karşıtlarının kontrolündeki ilçe ve beldeleri, ABD-Rusya öncülüğünde sağlanan ateşkesin yürürlüğe girmesine az bir zaman kala, akşama doğru bombaladığını söyledi.

Rejime ait bir savaş uçağının İdlib’in kuzeydoğusundaki Maaret el Masrin beldesinde yerleşim alanlarını bombaladığını bildiren Ali, sivil savunma ekiplerinin gece geç saatlere kadar, yıkılan evlerin enkazında kalanlara ulaşmaya çalıştığını söyledi.

Esed rejiminin de uyacağını bildirdiği ateşkesin, ABD ve Rusya tarafından yapılan açıklamaya göre dün gün batımıyla yürürlüğe girmesi öngörülmüştü.

Kamupersoneli.net | AA