Gündem

Suriye'den acı haber! 1 asker şehit, 4 asker yaralı

TSK’nın Suriye’nin Halep kentinin Azez ilçesindeki üs bölgesin’nden acı şehit haberi geldi. Bölgeye PKK/YPG’li teröristler tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda, 1 asker şehit oldu, 4 asker ise yaralandı. 

Yaralı askerler tedavi altına alındı

Yaralı askerler, bölgeden tahliye edilerek Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden Kilis Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

TSK’nın sınırda ve Suriye’de konuşlu bulunan topçu birlikleri, saldırıyı düzenleyen teröristlerin bulunduğu bölgeyi yoğun ateş altına aldı. 

Suriye'den acı haber! 1 asker şehit, 4 asker yaralı

Milli Savunma Bakanlığı’nın açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, teröristlerin tanksavarlı saldırısında yaralanan 6 askerden birinin, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştüğü belirtildi.

Bölgede tespit edilen terörist hedeflerin derhal ateş altına alındığı kaydedilen açıklamada, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz.” ifadeleri kullanıldı.

Bir Yorum

  1. bizim askerimizi orda savaşıp şehit veriyoruz onar türkiye de tatil.yapıyor lar şimdi varmi böyle adelet