Gündem

Suriye: ''İsrail Savaş Uçağı Düşürüldü''

Suriye, hava sahasını ihlal eden dört İsrail jetinden birinin düşürüldüğünü duyurdu.

Suriye ordusu, bu sabaha karşı dört İsrail jetinin Suriye hava sahasını ihlal ettiğini belirtti. Suriye ordusu, İsrail savaş uçaklarının Suriye hava sahasını ihlal etmesi üzerine jetlerden birini vurduğunu, diğerini ise düşürdüğünü açıkladı.

Açıklamaya göre, bir İsrail jeti, Suriye hava savunma sistemleri tarafından düşürüldü, bir diğeri de vuruldu. Şam rejimi, İsrail uçaklarının vurulmadan önce, Lübnan üzerinden Suriye hava sahasını ihlal ettiğini ve Palmira yakınlarındaki bir askeri hedefe saldırdığını belirtti.

İSRAİL JETLERİN VURULDUĞUNU YALANLADI!

İsrail ise Suriye’de hava saldırısı gerçekleştirdiğini doğruladı fakat uçaklarının vurulduğuna dair açıklamaları yalanladı. İsrail ordusu, Suriye’nin bombardımana uçaksavar füzeleri fırlatarak yanıt verdiğini ancak fırlatılan roketlerin hava savunma sistemleri tarafından imha edildiği aktardı.İsrail, uçaklarının herhangi bir zarar görmeden üslerine döndüğünü belirtti.

İsrail, Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu zamana kadar Suriye ve Golan Tepeleri’ne çok sayıda hava saldırısı düzenledi.

KAMUPERSONELİ.NET