Gündem

Suriye operasyonu başladı mı? | Son Dakika Suriye Haberleri

Türkiye’nin Suriye’de Fırat’ın doğusuna yönelik teröristleri bölgeden temizlemesiyle ilgili olarak yapacağı operasyon için TSK’dan son dakika açıklaması geldi. Türk ordusuna ait askeri birliklerin Celabrus’tan Münbiç’e doğru ilerlediği aktarılırken zırhlı birliklerin Cerablus’tan girdiği duyuruldu.

Türkiye’nin Suriye’de bulunan terör örgütlerini temizlemesi noktasında başlattığı operasyonda Fırat’ın doğusu üzerinden yapılacak operasyonun başlangıç noktasını ise Fırat’ın batısındaki Münbiç olarak belirlediği aktarıldı.

TSK tarafından yapılan son açıklama ise şöyle;

“TSK vatanımızın bütünlüğüne, devletimizin bekasına, 82 milyon vatandaşımızın huzur/güvenliğine yönelik tehdit/tehlike oluşturan tüm terör örgütlerine karşı asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasından aldığı güçle ve “Ölürsem şehit kalırsam gazi” anlayışıyla mücadeleye hazırdır”

Suriye operasyonu başladı mı? | Son Dakika Suriye Haberleri

Türkiye’nin Suriye’de Fırat’ın doğusuna ilişkin yapılacağı operasyon için askeri hareketliliğin başladığı son dakika gelen bilgiler arasında… Türk askerlerinin Celabrus’tan Münbiç’e doğru ilerlediği bildirilirken zırhlı birliklerin Cerablus’tan girdiği belirtildi.

Sahadan gelen alınan bilgilere göre Türk askerin Fırat’ın doğusu üzerinden yapılacak operasyonun başlangıç noktasını ise Fırat’ın batısındaki Münbiç olarak belirlediği bildirildi.

Fırat’ın doğusunda beklenen harekat için birliklerin Münbiç’e doğru ilerlediği bildiriliyor.

ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİ

Fırat’ın doğusu için son 24 saatte yaşanan trafik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesi ile başladı. Beyaz Saray’dan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada ABD’nin operasyonu desteklemediği vurgulandı. Açıklamada ABD askerlerinin bölgeden çekileceği de belirtilirken son 2 senede yakalanan DEAŞ’lıların da Türkiye sorumluluğunda olacağı vurgulandı.

ERDOĞAN’DAN KARARLILIK MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Sırbistan ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada “Bizim vermiş olduğumuz bir karar var. Bir gece ansızın gelebiliriz demiştik. Terör örgütlerinin ülkemize yönelik tehditleri kabul edilemez” ifadelerini kullanarak, harekat konusundaki kararlılığını dile getirmişti.