Gündem

Suriyeliler hakkında sosyal medyada provokasyona yönelik paylaşımlarda bulunanlara İstanbul emniyeti operasyon düzenledi!

Geçtiğimiz Cumartesi günü gece 23:00 sıralarında bir gurup Suriyeli tarafından küçük bir kıza taciz edildiği yönünde çıkan söylentiler üzerinde Küçükçekmece ilçesi İkitelli mevki bölge halkı sokaklara dökülmüş ve Mehmet Akif Ersoy mahallesi önünde bulunan emniyet şubesi önünde bir takım protestolar yapılmıştı. Olay sonrasında İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, taciz olayının tamamen yanlış anlamadan kaynaklandığını ve böyle bir olayın olmadığı söylemişti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü bu olayların ardından, sosyal medyada Suriyeliler hakkında provokasyona yönelik paylaşımlarda bulunanları teker teker tespit ederek operasyon düğmesine bastı. İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonlarda, İstanbul içinde 5 kişiyi göz altına aldı. İsmi belirlenen 4 kişinin daha yakalanması için çalışma başlatıldı.

Vatan Caddesi’nde bulunan Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne getirilen şüpheliler hakkında, ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan işlem yapıldığı öğrenildi. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçları ağır hapis cezası gerektiren suç kapsamındadır. 

Bir Yorum

  1. Yeter artık reklamlarınız can sıkmaya başladı
    İsa Tanrı mı ?
    Tanrı var mı ? Türü paylaşımları lütfen kaldırın
    Her tweetin her paylaşımın altında aynı reklam lütfen kaldırın bunu