Gündem

'Suriyeliler İş Gücü İhtiyacının Hepsini Karşılıyor'

Atiker Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Atiker, Yeni Haber Gazetesine işsizliğe ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. 

Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Atiker açıklamasında iş gücü ihtiyacının Suriyeli’ler tarafından karşılandığını ifade ederek şu değerlendirmede bulundu;

“SURİYELİLER OLMASAYDI…”

“Suriyeliler olmasaydı ziraatta, inşaatta, hayvancılıkta vb. yerlerde çalışan insan bulmak zordu. Ayakkabı, inşaat sektöründe, köylerde yüzde 50 Suriyeli çalışan var. Ne kadar kalifiye eleman olursa işin kalitesi de ARGE çalışması da artar. Bu Avrupa’nın bize Türkiye’nin gelişmemesi için yaptığı bir oyun. Biz Avrupa’nın yapmadığı hamallık işlerini yapıyoruz. Yetişmiş insan gücümüz yok. Gençler hiç ilgisi olmayan alanı okumuş. Türkiye’de ihtiyaç neyse o branşta okunması için gençlerin yönlendirilmesi gerekiyor. Türkiye’nin işsizlik gibi bir sorunu yok. İş beğenmemek gibi bir sorunu var. İş çok, çalışacak işçi yok. Ben ticari hayatım boyunca bunun örneklerini bir çok kere yaşadım, halen de yaşamaya devam ediyorum. Özellikle Konya’da çalışmak isteyen herkese iş var. Bizim firma olarak işçi ilanlarımız neredeyse yılın her günü çıkıyor. Ama büyük çoğunlukla tek bir kişi bile uğramıyor. Sadece bu bile başlı başına Türkiye’nin işsizlik sorununu gözler önüne seriyor.”

Kamupersoneli.net – ANKARA