Gündem

Suriyelilere Ramazan Paketi Dağıtıldı

 Gaziantep’teki ihtiyaç sahibi Suriyelilere, İyilik-Der ve Uluslararası İslami Yardımlaşma Derneği (ULİSYAR) tarafından ramazan ayı öncesi yardımda bulunuldu.

Çıksorut Mahallesi Mütercim Asım Sosyal Tesisi’nde dağıtılan yardımı almak için kayıt yaptıran sığınmacılar, uzun kuyruklar oluşturdu. 


Görevliler, içinde bulgur, pirinç, şeker, un gibi temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu yardım paketlerini sığınmacılara teslim etti.


İyilik-Der Gaziantep Şube Başkanı Talip Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’ye sığınan Suriyelilere 4 yılı aşkın süredir yardımda bulunduklarını söyledi. Yardım dağıtımının 3 gün süreceğini belirten Çelik, ramazan ayı öncesinde 5 bin 500 aileye yardımda bulunmayı hedeflediklerini aktardı.


Mazlumun yanında yer almaya devam edeceklerini ifade eden Çelik, şunları kaydetti:


“Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için mücadele ediyoruz. Bayram öncesi onları sevindirmek ve evlerine bu paketleri ulaştırıp en azından ramazanlarını daha güzel şekilde geçirmelerini istiyoruz. Ramazanın içinde de yardımlarımız devam edecek. ‘Bir çocuk da siz giydirin’ kampanyası yapacağız. Her yıl yaptığımız gibi bu yıl da 15 bin çocuğu giydireceğiz. Onların bayramlıklarını verip sevinçlerine ortak olacağız. Allah yardımda bulunan herkesten razı olsun.”


AA
|Kamupersoneli.net| Ankara