Gündem

Talepler Artıyor: Bedelli Askerlikte Zaman Ayarlaması Yapılsın

Profesyonel futbolcuların devre arasında veya sezon sonunda bedelli askerlik yapma talepleri artış yaşarken yurt dışında lisansüstü eğitim alan 100 bin öğrenciden yaklaşık 25 binin bedelli görevlerini eğitim kurumları tarafından izin verilmesi durumunda yapılması yönünde talepler artıyor.

Yurtdışına devlet veya kendi imkanları ile giden 100 bin yüksek lisans öğrencisi bulunuyır.

Bunların 25 bin civarında bulunan öğrenciler için Milli Savunma Bakanlığı başta olmak üzere YÖK ve hükümet düzeyinde girişim yapıldığı ifade edildi.

Söz konusu bu öğrenciler eğitim programlarının uygun olması durumunda belirli bir süreçte yayılarak bedelli askerlik yapmalarına olanak sağlanması için talep artışı yaşanıyor.

Ayrıca yeniden vize alınması ve ders programlarının iptal olması gibi durumlara yönelik olarak programların düzenlenmesi gerektiği belirtiliyor.

Profesyonel futbolculara sağlanması tartışılan olanak gibi bu öğrencilerin de uygun oldukları dönemde bedelli yapma olanağı getirilmesi beklenmekte.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Bir Yorum

  1. Yurt disinda doktora egitimi yapanlarin okul projeleri ve tez calismalarindan dolayi izin almalari cok zor. Bu durumda diger gurbetciler gibi uzaktan egitimin olmasini istiyoruz.