Gündem

Tarım Bakanı Çelik'ten Bayram Mesajı

 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ”İslam bir barış dini, dinimiz barışı emrediyor ama bütün çatışmaların İslam coğrafyasında olması, ağırlıklı olarak bizim coğrafyada yaşanması konusunda da bu bayram vesilesiyle hepimizin yeni baştan düşünmemizde yarar var.” dedi.

Bayram namazını Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesindeki Yıldırım Beyazıt Camii’nde kılan Bakan Çelik, çıkışta cami avlusundaki vatandaşlarla bayramlaştı, bir süre sohbet etti. 

Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik etti.

Türkiye’nin iki bayram arasında çok müessif olaylar yaşadığını anımsatan Çelik, şöyle konuştu:

”Bir taraftan terör olaylarıyla birçok şehit verdik. Diğer taraftan darbe girişimiyle de yüzlerce kardeşimizi ebediyete uğurladık. Bu üzücü olayların sonunda tabii ki Kurban Bayramı’nı idrak etmiş bulunuyoruz. Ne derece bayramı bayram olarak değerlendireceğiz tabii ki hepimizin kafasında birçok soru işaretleri var. ‘İnşallah bunlar son olur’ diyoruz ve milletimizin birlik beraberlik içerisinde geleceğe yürümesi konusundaki bütün engeller inşallah bu bayram sabahı duasıyla ortadan kalkar temennisinde bulunuyoruz.”

Çelik, Türkiye’nin her zorluğun üstesinden gelebilecek bir ülke olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: 

”İslam bir barış dini, dinimiz barışı emrediyor ama bütün çatışmaların İslam coğrafyasında olması, ağırlıklı olarak bizim coğrafyada yaşanması konusunda da bu bayram vesilesiyle hepimizin yeni baştan düşünmemizde yarar var. ‘Yaşanan bu kadar üzücü olayların neden yaşandığı ve ne kadarının İslam coğrafyasındaki eksikliklerden, yanlışlardan kaynaklandığının da bir tezekkür edilmesinin, düşünülmesinin gerektiğine yarar var’ diye düşünüyorum. İnşallah bundan sonraki bayramları bayram olarak kutlamayı Cenab-ı Allah bizlere nasip eder.” 

AA
KAMUPERSONELİ.NET