Gündem

Tarım Bakanı Faruk Çelik'ten Çarpıcı Açıklama! "Çukur İbret Olsun Diye Kapatılmamalı"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Diyarbakır Tanışık köyünde meydana gelen patlama ile alakalı, “Aslında o çukur kapatılmamalı şuanda olduğu gibi bırakılmalı, ibret olarak bu milletin gidip o çukuru görmesi gerekiyor.” dedi.


Bakan Çelik, Nusaybin’de devam eden terör operasyonlarında şehit düşen Uzman Onbaşı Sedat Sağır’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, baba Mehmet Sağır ve diğer aile bireyleriyle görüşmesinden sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ülkenin birlik ve beraberliği için canla başla destek veren tüm şehit ailelerine minnettar olduklarını dile getirdi.

Ülkemizin birlik ve beraberliğinin devam etmesi ve korunması için herkesin elinden gelen gayreti gösterdiğini vurgulayan Bakan Çelik, ülkenin bu kötü günlerin üstesinden gelebilecek kabiliyette olduğunun altını çizdi.

Diyarbakır’ın Tanışık köyünde 12 Mayıs günü 16 kişinin öldüğü 23 kişinin yaralandığı terör saldırısı sonrasında 20 metre genişliğinde ve 4 metre derinliğinde çukur oluştuğuna dikkatleri çeken Bakan Faruk Çelik, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Bu hain ve şer odaklarının piyonu olan terör örgütü, askerlerimizi polislerimizi şehit ediyor. İbretliktir ki medya bunu gerektiği kadar gündeme getirmiyor, gündemine taşımıyor, ele almıyor. Başka olayları hangi boyutlarda abarttıklarını hepimiz biliyoruz. Orada, 16 Kürt kardeşimizi kadınıyla çocuğuyla yaşlısıyla büyüğüyle 15 tonluk patlayıcılarla şehit ettiler. Aslında açılan o çukurun kapatılmaması ve ibret olarak bu milletin gidip o çukuru görmesi gerekiyor. Böyle bir vahşeti yapan örgütün bu milletin hakkıyla hukukuyla hiçbir ilgisi yok. Bu milletin öteden beri zehir zemberek düşmanı olmuştur, Allah’ın izni ve inayetiyle hepsinin hakkından geleceğiz. Her gün bir şekilde maskeleri düşüyor, gerçek kimlikleri meydana çıkıyor. Milletimizin üzerine düşmanca gelmeye devam ediyorlar ama gerekli cevabı da alıyorlar, almaya da devam edecekler. Tarihe adını altın harflerle kazımış bu millet yine bütün unsurlarıyla 80 milyon insan şu anda olduğu gibi terörün üstesinden gelmeyi başaracak.”

Bakan Çelik, Şanlıurfa’daki temaslarının kapsamında 8 Şubat gününde Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde silahlı saldırı sonucu şehit düşen polis memuru Abdulkadir Oğuz’un ailesine ve kayınvalidesi vefat eden Şanlıurfaspor Kulübü Başkanı Fethi Şimşek’e de taziye ziyaretinde bulundu.

AA

Kamupersoneli.net  | Ankara