Gündem

Tarım Kredi Genel Müdürü 100 Bin Lira Maaş Mı Alıyor?

Milli Gazete, bir süredir Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğüne yapılan atamanın, Fahrettin Poyraz emekli olduğu için, hukuksuz olduğunu iddia etmişti. 

Ayrıca Milli Gazete tarafından Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın 100 bin TL maaş aldığı da iddia edilmişti. 

GÜNDEME GETİRİLEN SORULAR

Tüm bunların yanı sıra gazete tarafından şu sorular da gündeme getirildi:

Sayın Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın mevcut görevine atandığında emekli olduğu iddiaları doğru mudur?

Emekli olduğu iddiaları doğru ise bu durum genel müdürün atama tarihinde yürürlükte olan İnsan Kaynakları Yönetmeliğ’ine bir aykırılık teşkil etmiyor mu?

İnsan Kaynakları Yönetmeliği’ne bir aykırılık teşkil etmiyorsa, 2019 yılında yapılan değişiklikle genel müdürün atamasında emeklilik şartının aranmayacağı şeklinde bir değişikliğe neden ihtiyaç duyulmuştur?

Yönetmelikte yapılan söz konusu değişiklikte emeklilik şartının aranmayacağı hükmü sadece genel müdür için getirilirken, bu istisna genel müdür yardımcıları için neden getirilmemiştir?

100 BİN LİRA MAAŞ İDDİASI YALANLANDI

100 bin lira maaş iddiası hakkında Genel Müdürlük tarafından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın aylık gelirinin 100 bin lirayı bulduğu iddiası, iftira niteliğinde olup gerçekle ilgisi bulunmamaktadır. Kurumumuzda genel müdür ücreti, mevzuat gereği yönetim kurulu kararıyla belirlenmekte olup açılacak davada bu durum belgeleri ile ortaya konulacaktır.”