Gündem

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli İki dünya rekoru kırılacağını duyurdu: Tarih 11 Kasım!

“Bir günde 3 milyon dikebilir miyiz diye başladık” diyen Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Bakanı Pakdemirli, “11 milyon fidana ulaşmak için yola çıktık. 11.11 tarihinde saat 11.11’de gerçekleştirilecek etkinliğimizde önemli olan toplumsal katılımı almaktı.

11 KASIM MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ

 Kampanyaya inanılmaz bir ilgi ve talep oldu. Milletimizin her bireyine ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Cumhurbaşkanımız bundan sonra her yıl 11 Kasım’ı Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan etti, teşekkür ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

81 İLDE 11 KASIM GÜNÜ FİDAN DİKİLECEK

Ayrıca Bakan Pakdemirli, “Etkinlik çerçevesinde 81 ilde 3 saatte 2 bin 23 lokasyonda fidan dikeceğiz. Millet, kampanyamızı sahiplendi. O kadar yoğun talep oldu. 11 milyon fidanı sahiplendirmek üzere yola çıktık. Bugün itibarıyla 13 milyonun üzerinde fidan sahiplendirildi.

11’inde 11 milyon fidan dikeceğiz, akabinde de sahiplenilen fidanları kasım ayı içinde dikeceğiz. 9 milyonu aşkın birey bireysel sertifika aldı. Fidan dikmeyi memleket meselesi haline getirdikleri için milletimize teşekkürler… 11 Kasım’da bir değil, 2 dünya rekoru kıracağız.” Dedi.