Gündem

Taşeron İşçiler Dikkat ! Eşit İşe Eşit Maaş

Kamuya alınan taşeron işçilerin genel ve özlük haklarıyla ilgili sorunları bir türlü çözülemezken taşeron işçilerin maaş sorunu kısmen çözüme kavuşturuldu. Ayrıca taşeron işçiler henüz hangi sendikaya üye olacaklarını bilmiyorlar.

Güneydoğugüncel’den Sabri Güzelgün’ün haberine göre Öz Sağlık İş Diyarbakır İl Temsilcisi Taşkın Çulcu bir açıklama yaptı. Çulcu açıklamalarında KHK ile kadroya geçirilen eski taşeron işçileriyle ilgili birçok sorunun bulunduğunu ifade ederek şöyle devam etti:

“Örneğin hastanede çalışan bir işçinin belediye sendikasında ne işi olabilir. Yetkilileri bu konuda ivedilikli bir şekilde göreve çağırıyoruz. Hangi kurum çalışanlarının hangi sendikaya üye olması gerekiyorsa en kısa zamanda çalışma bakanlığımız talimatıyla bu sorun ortadan kaldırılmalı işçiler sendikalarını net bir şekilde bilmelidirler”

Tüm bunların yanı sıra Taşkın Çulcu yaptığı açıklamalarında eşit işe eşit maaş çağrısında bulundu. Çulcu’nun talebi ise şöyle oldu:

NACE KODU TALEBİ

Önemli bir konuda İşverenin iş yeri NACE kodu bu kod işçi için çok önemli çünkü hangi sendikaya üye olacağının bir nevi göstergesi durumunda bugün Türkiye geneli bir sorun durumunda hastanelerde çalışan işçilerin bir kısmı sağlık sendikası üyesi bir kısmı belediye sendikası üyesi yaptıkları iş unvan aynı birçok kurumda bu sıkıntılar var. Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız ile yetkilileri bu konuda ivedilikli bir şekilde göreve çağırıyoruz. Hangi kurum çalışanlarının hangi sendikaya üye olması gerekiyorsa en kısa zamanda çalışma bakanlığımız talimatıyla bu sorun ortadan kaldırılmalı işçiler sendikalarını net bir şekilde bilmelidirler.

Sendikaların yüzdelik dilimlerin iadesi için açmış oldukları davaları temyiz yolu açık olmak şartıyla kazanmış oldukları davaları kurumlar en kısa zamanda hayata geçirmelidirler.

Tayin ve Geçici görevlendirmelerde kurum yetkililerince engeller çıkarılmakta biran önce bu konunun çözülmesi gerekmektedir.

“EŞİT İŞE EŞİT MAAŞ İSTİYORUZ”

Eşit işe Eşit maaş istiyoruz bugün baktığımızda kadroya geçen arkadaşlarımızın çoğunun yaptığı iş aynı ama maaşları çok farklı işçiler arasındaki bu maaş dengesizliğini ortadan kaldırılması gerekmektedir. Çalışanların performansının daha yüksek ve verimli olması için bu gereklidir.