Gündem

Taşeron İşçiler Yapılacak Düzenleme Kapsamında Kamu İşçisi Mi Olacak?

Taşerona kadro konusunda anlaşılmayan konuların olduğu görülüyor. Bu kapsamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu çeşitli açıklamalar yaptı. Buna göre tüm detaylarını ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz…

Taşerona kadro konusu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığının ortak çalışması ile tamamlandı. Tamamlanan çalışmaların detayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıklandı.

KAMU İŞÇİSİ İFADESİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun açıklamaları bazı kesimler tarafından açıklanmadı. Sorulan sorular kapsamında herkesin kamu işçisi olup olmayacağını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. Konu ile ilgili olarak Milliyet Gazetesinden Cem Kılıç‘ın aktardıklarına göre 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4. maddesinin (D) bendi kamu işçisini ifade ediyor. 

450 BİN KİŞİ KAMU İŞÇİSİ OLACAK

Söz konusu bentte kamu işçisi tanımlanıyor. Buna göre bu kişiler ilgili mevzuatı gereğince tahsis edilen sürekli işçi kadrolarında belirsiz süreli iş sözleşmeleriyle çalıştırılan sürekli işçilerdir. Belediye ve İl Özel İdarelerinde çalışan taşeron işçiler hariç diğer kamu kurumlarında çalışan taşeron işçiler bulundukları kurumlarda kadrolu olarak istihdam edileceklerdir. Bu kişiler 4/D statüsünde olacaktır. Yani bu durumda 450 bin kişinin kamu işçisi olması sağlanacak.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA