Gündem

Taşeron İşçilere 20 Maddelik Kanun Tasarısı!

Kamu kurumlarında çalışan 800 bin taşeron işçisinin merakla beklediği kadroya geçme konusunda yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 

Taşeron işçilerin yıl sonunda kadroya geçecekleri daha önceden bildirilirken statüleri hakkında henüz netleşmiş bir durum yok. Yaşanan son gelişmelere göre taşeron işçilerin kadroya geçme konusunda 20 maddelik bir kanun tasarısı geliyor. 

20 MADDELİK KANUN TASARISI GELİYOR

Maliye Bakanı Naci Ağbal yapmış olduğu açıklamalarında, kamu kurumlarında 441 bin, belediyelerde de 330 bin olmak üzere toplam 771 bin taşeron işçisi olduğunu aktarmıştı. Bakan Ağbal 771 bin taşeron işçisi ile ilgili olarak 20 maddelik kanun tasarısı hazırlanacağını belirtti. 

Maliye Bakanı Naci Ağbal, konuya dair söylemlerinde taşeron işçi maaşlarının ağırlıklı olarak 2 bin lira ila 2 bin 250 lira seviyesinde olduğunu, ancak 7- 8 bin lira alan taşeron işçilerin de olduğunu aktardı. 

Taşeron işçilerin ücret sınırlaması konusuna değinen Bakan Ağbal, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda taşeron işçilere ilişkin torba tasarıyla yaptıkları ücret sınırlamasının sadece 8 bin taşeron işçiyi kapsadığını ifade etti. 

Taşeron işçilerin kadroya alınması ile ilgili olarak geç kalmadıklarını söyleyen Bakan Ağbal, “Teknik çalışmalar bitti. EKK’da görüşüp Bakanlar Kurulu ve ardından Meclis’e sevk edeceğiz. Çok uzun bir kanun tasarısı olmayacak. Belki 20 maddelik bir çerçeve kanun olacak. Çok kısa sürede geçeceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. 

Kamupersoneli.net – ANKARA