Gündem

Taşeron İşçilere Emekliliğe Kadar İş Garantisi Verilecek ( 4 C Haklarından Faydalanacaklar)

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sn. Ahmet Davutoğlu, 2 hafta önceki AK Parti TBMM Grup toplantısında 720 bin taşeron işçinin kadroya geçirileceğini dile getirmiş, Söz konusu açıklamadan çok  kısa zaman sonra Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından  taşeron işçilerin kadroya geçiş aşamaları hakkında bilgilendirmeler yapılmaya başlandı.


3 Senede Bir Sözleşme , Sınav Sistemiyle İstihdam

Maliye Bakanı taşeron işçilerin kamuda istihdamının “özel sözleşmeli personel” statüsünde olacağını ve söz konusu sözleşmeli personellerle 3 senede bir sözleşme yenileme işleminin yapılacağını, taşeron işçinin sözleşmeli personel olarak kamuda istihdam edilmesi için sınav sistemi uygulanacak ve bu sınav sistemi taşeron işçinin çalıştığı kurum tarafından yapılacak. Taşeron işçilerin çalışma süreleri 3 sene olarak kalmayacak deniliyor. Maliye Bakanlığı yetkililerinden aldığımız haberlere göre taşeron işçilerden sözleşmeli personel olarak kamuya geçiş yapanların Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ‘ndan emekli aylığı hak kazanana kadar iş garantisi alacağı söyleniyor.

Devlet Memurluğuna Engel Olacak Suç İşlemedikten Sonra İşten Çıkarılması Zor Olacak

Taşeron işçilerin “özel sözleşmeli personel” statüsünden çıkarılması o kadar kolay olmayacak deniliyor söz konusu taşeron işçi kamuda istihdam edildikten sonra devlet memurluğu’na engel olacak herhangi bir suç işlemediği takdirde sözleşmesi 3 senede bir yenilenmeye devam edecek.Söz konusu suçu işlemesi halinde kamudaki görevine son verilecek. Maliye Bakanı tarafından yapılan açıklamalarda söz konusu taşeron işçi kamuda istihdam edildikten sonra emekli olursa 4/c ‘lilerin sosyal haklarından yararlanacak.

Kamu haberlerinden, gündemdeki gelişmelerden haberdar olmak için kamupersoneli.net adresini takip etmeye devam ediniz.

Kamu Personeli | Ankara

Bir Yorum

  1. Hani hiç ayrım yapılmayacaktı herkese kadro veriliyordu şimdi sözleşmeli olacaklar diye söylenti çıkıyor

  2. Saygı değer başkanlarım bu sınav zamanında söylenmiyorduda şimdi nerden çıktı 1 kasımdan sonra birçok arkadaşlar direk kadrolu işe alındı ve hiç işten anlamazken nidenmi belediyelerde tanıdıkları var diye uygulamada işini hakkıyla yapıpta sınavda yapamayan arkadaşlarımız ekmek yemiyeceklermi adaletiniz müslümanlığınız buysa helal olsun silere verilen oylara ve emeklere vasıfsız işçi maaşı 1300 liraya siz biray geçinebilirmisiniz