Gündem

Taşeron işçilere kadro müjdesi gelecek mi? Taşeron işçiler ne zaman kadroya geçecek?

Yeni Ekonomi Programı’nı (YEP) değerlendiren CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Meclis’in açılmasıyla birlikte taşeron işçilerin merakla beklediği haberler hakkında açıklamalarda bulundu.

TAŞERON İŞÇİLER NE ZAMAN KADROYA GEÇECEK?

“Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programı işçiler açısından, dar gelirliler açısından, esnaf ve emekliler açısından dört gözle beklenecek türden değil.” Diyen CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, “Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Yeni Ekonomi Programı’nı (YEP) “Değişim başlıyor” diyerek açıkladı. Değişim değil iflastır açıkladıkları. Çok açık söylüyoruz, ekonomide değişimin başlaması için ilk değiştirilmesi gereken damadın kendisidir.

Yeni programa göre bütçede harcamalar kısılacak,yatırımlar kesilecek. 25 Şubat 2019 tarihinde Bakan Albayrak 2019 yılında 2.5 milyon kişiye istihdam sağlanacağını iddia etmişti. Ancak geçen sürede işsizlik azalmadı arttı. 4 Milyon 300 Bin kişi işsizimiz var.” İfadelerini kullandı.

TAŞERON İŞÇİLER KADROYA GEÇİRİLMELİ!

Ayrıca yeni ekonomi paketi İMF ile uyumlu olarak esnek çalışma biçimlerinin etkinleştirilmesinden bahsedildiğine değinen Girgin, “Kıdem tazminatlarına göz dikiliyor. Kısacası yarım yamalak ve verdikleri sözleri de tutmayarak gerçekleştirdikleri taşeron kadro için yeni bir düzenleme iktidarın gündeminde yok. Kamuda çalışan işçilerin tamamı gerçek anlamda kadroya geçirilmelidir.” Dedi.