Gündem

Taşeron İşçilere Kadro Verilmesi İle İlgili Adımlar Atılmaya Başlandı Mı ?

Taşeron işçilerinin kadroya alınmasına yönelik açıklamalar tam bir yıl önce dönemin Başbakanı olan Ahmet Davutoğlu tarafından verilmişti. O dönemden günümüze uzanan süreçte konuya ilişkin bir çok açıklama yapıldı. 

” REFERANDUMDAN YENİ ÇIKTIK, ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

Konunun en yetkili isimlerinden olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu taşeron işçilerine yönelik çalışmalarından bahsetmiş ve referandum öncesinde konuya ilişkin şu açıklamaları gerçekleştirmişti. “Biz, taşeron veya sözleşmeli veya başka bir isimle çalışan tüm kesimlerin aynı çatı altında değerlendirilmesini arzu ediyoruz. Bir bütüncül yapı oluşturacağız. Çalıştaylarımız devam ediyor. Taşeron kardeşlerimiz bir süre daha sabır göstersinler, bu sene çözülecek”  16 Nisan’da gerçekleşen anayasa değişikliği halk oylamasının ardından bir açıklamada bulunan Bakan Müezzinoğlu şu ifadeleri kullanmıştı. “Bilindiği gibi referandumdan yeni çıktık. Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki ayların önemli bir konu başlığı bu olacak.”

”ZOR KONU, ÖNEMİNİ BİLİYORUZ”

Taşeron işçilerinin kadroya alınma çalışmaları hakkında referandum öncesinde Başbakan Binali Yıldırım ise şu açıklamaları yapmıştı. “Mesele bildiğimiz bir mesele, üzerinde çalışıyoruz. 800 bine yakın çeşitli kurumlarda taşeron çalışan var. Bunların çalışma şartları kadrolu memurlardan daha kötü, ücretleri daha düşük. Zor bir konudur. Bu konunun önemini biliyoruz, çalışmalarımız devam ediyor. Burada iyileştirmeler, makul, adil bir sonuç inşallah olacak.” 

” BAŞBAKAN’A TALİMATI VERDİM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Başbakan Binali Yıldırım’a talimat verdiğini vurgulayarak şu açıklamaları gerçekleştirmişti. “Aynı şekilde işçiler ve taşeronlar konusunda sayın Başbakan’ın da ifade ettiği gibi talimatlar verildi. O süreci de yakından takip edeceğiz.” 

SÖZÜMÜZÜ TUTACAĞIZ”

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ise yapmış olduğu açıklamalarda taşeron işçilerinin kadroya alınması ile ilgili söz verdiklerini vurgulayarak “Taşeron işçileriyle ilgili AK Parti olarak çok net bir söz verdik, bu sözün gereğini yapacağız, Bakanlar Kurulu’nda da konuşuyoruz, hükümet olarak da konuşuyoruz, MKYK’da da konuşuluyor, hiç şüpheniz olmasın ki o sözün gereğini yapacağız, çalışmalarımız sürüyor.”  ifadelerini kullanmıştı.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Izmir Aliaga EUAS kapatılıyor orda çalışan 100 tane işçi taseron işsiz kalacak .orda 10 sene 15 sene emek veren insanlar sokağa atılıyor. Kadro diye kandırıldigimizi düşünüyoruz.

  2. kadro falan yok hayal kurmayın siyaset işte yalan köprüden geçinceye kadar

  3. Ben bir akp li olarak iki secim vadinda çalişan işçiydim refarumdada oyum evet oldu.1 kasima 1 hafta kala işten cikartildik sayi 11 den 9 aduştu iki kişi cikartildik 9 kisiyekadroyu verirsen bu adalet olmaz 6 yillm emek var burda artik yeter diyorum bende tasarıyı cikarin işten çikartilanlarin hakkini verin adalet bunu gerektiriyor. Ben işsiz kalmama rağmen reisçiyim RTE.

  4. Arkafaslar hersey iyi olacak biraz sabirli olmak lazim

  5. Az kaldı arkadaslar biraz sabır 2019 bekleyelim mutlaka başkanlık seciminde alırız:)

  6. Arkadaşlar hükümet size anlatıyor niye anlamıyorsunuz derenin suyu tersine aktığı zaman kadroyu alacaz.

  7. Saglık taşeron üzerinden çalıştirılması yasaklanmalı döner sermaye kadrolùya zimmetli gibi onlara dagıtılmaması dogru degil taşeron hakkı vardır iscilerıde döner sermayeden faydalanması icın bakanlık yasa çıkartmalıdır 657 taseron kadrolu ayrımcılıgı son bulmalıdır

  8. Arkadaşlar yıllardır PTT taşeron
    dağıtıcısıyım bildiğim tek şey yalannnnnnnnnnnnnnnnnnnn