Gündem

Taşeron İşçilere Kadro Verilmesine İlişkin Yasa Hakkında Görüş ve Talepleriniz Neler?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu tarafından taşerona kadro hakkında tüm detaylar açıklandı. Ayrıca Çalışma Bakanlığı tarafından taşeron yasası hakkında görüş ve talepler için bir panel oluşturuldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığının ortak çalışmasının sonucunda taşeron işçilerin kadroya geçirilmesine ilişkin konu sonuca bağlandı. 2017 yılı bitmeden çalışmalar kapsamında taşerona kadro yasası 2017 yılı bitmeden Türkiye Büyük Millet Meclisine gelecek. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI

Konu ile ilgili olarak taşeron yasası hakkında ilk açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında kamuda çalışan 900 bin taşeron işçinin kadrolu olarak istihdam edileceğini müjdeledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarının devamında “Yaklaşık 900 bin çalışanlarımızı ilgilendiren, taşeron işçilerimizle ilgili düzenlemeye değinmek istiyorum. Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerdeki 400 bin işçimiz, çalıştıkları yerlerdeki iktisadi teşebbüslerinde istihdam edilecekler. 23 bin mevsimlik işçilerin halen en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma süreleri de 9 ay 29 gün’e kadar çıkartılabilecek. Yine kamuda 4C statüsünde çalışan kardeşlerimiz de 4B kadrosuna alınıyor. Böylece kamuoyumuzda uzun zamandır tartışılan bu meseleyi çözmüş oluyoruz. Bu arada komisyonlar, taşeronlar ortadan kalkıyor. Belediyelerde de iktisadi teşekküllerinin görevlisi olarak devam ediyor.” ifadelerine yer verdi.

TAŞERONA KADRO DETAYLARI

Bunun yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu da bir açıklama yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıerolu’nun aktardıklarına göre 900 bin taşeron işçi kadrolu olacak bunun yanı sıra mevsimlik işçilerin 5 ay 29 gün olan çalışma süreleri 9 ay 29 gün olacak. Ayrıca Bakan Sarıeroğlu açıklamalarında kadroya geçen taşeron işçilerin mevcut maaş, sosyal hak ve kıdemleri ile çalıştıkları kurumlarda kadroya geçeceklerini bildirdi. Ayrıca taşeron işçilerde yaş ve eğitim şartı aranmaksızın eleme usulü olmadan sınavla kadroya geçişler sağlanacaktır. 

KİT’LERDEKİ ÇALIŞANLARA KADRO YOK

Bunun yanı sıra Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de taşeron işçilerin kadroya geçirilmelerine ilişkin bir açıklama yaptı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek açıklamalarında KİT’lerde çalışan taşeron işçilerin kadroya geçirilmeyeceğini bildirdi. 

Bir Yorum

  1. mevcut maaş olayı çok saçma, aynı iş yerinde aynı işi yapan personeller var biri %100 performans alıyor diğeri %5 , buna çözüm bulunmalı.

  2. şimdi ben asgari ücret alıyorum kardoya geçince gene mi asgari ücret alacağım

  3. Havalimanları gibi kritik bölgelerde görev yapan özel sektör çalışanlarının da kamuya geçirilmesini istiyoruz.Lütfen bu konuyu es geçmeyiniz.

  4. 12 yıldır türk Telekom da güvenlik görevlisi taşaron olarak şalışmaktayım bizde bu yasadan yaralanmak istiyoruz taşaron olarak değil telekom bünyesinde çalışmak istiyoruz .

  5. Ptt çalışanlarına da kadro istiyoruz devletin kurumu ama yok diyorlar

  6. Gümrükte çalışıyorum taşeron olarak fakat serbest bölge maaşımı ödüyor beni de kapsayacak mı acaba

  7. taşaronda çalişan emekli̇leri̇ unutmayin mecbur kalmasak çalişmayiz