Gündem

Taşeron İşçilerin Gözü Bakanlar Kurulunda! Kadro Görüşülür Mü?

720 bin taşeron işçisinin kadroya geçirileceği yönündeki bilgilendirmeler, aylar önce taşeron işçilerini sevindirmiş, hayalini kurdukları kadroya kavuşmuşlardı. Ancak düzenlemelerin beklenmesi, geçiş işlemlerinin başlaması derken süreç epey uzadı. Öyle ki kadroya geçişlerin ilk ayağı Karayolları Genel Müdürlüğünde yapıldı. 3500 taşeron işçisi Karayolları Genel Müdürlüğünde kadroya alındı.

Bu alım sürecinin ardından diğer taşeron işçileri de geçişin başlayacağı yönündeki beklentilerini kesmediler. Ancak bir türlü taşerondan kadroya geçiş sağlanamayınca; artık aralarından büyük bir kısmı kadroya olan inancını yitirmiş durumda. Aralarından bazıları da artık sürecin çok uzadığını ve bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısından bir gelişme çıkabileceğini ifade ediyorlar.

*Taşerondan kadroya geçiş sözünü unutturmayacağız.

Kendi aralarında taşeron işçi meclisi kurarak sosyal medyada büyük ses getiren taşeron işçiler, şuan kadroya geçiş sürecinde neye inanacaklarına şaşırdıklarını ifade ederek; umutsuzluklarını dile getiriyorlar. Ankara’ da tepkilerini dile getirmeye çalışacaklarını sosyal medya hesapları üzerinden duyuran taşeron işçi meclisi, taşeron işçilerinin kadroya geçiş sürecine yönelik verilen sözleri unutturmayacaklarını aktarıyorlar.

Sosyal medyada 55 bin kişilik bir topluluk kurarak, seslerini buradan duyurmaya çalışan bir kısım taşeronun, önümüzdeki günlerde kadroya geçip geçemeyecekleri ise henüz netlik kazanmadı.

Kamupersoneli.net | ANKARA

Bir Yorum

  1. Bizler taşeron firmada teknik eleman olarak çalışırken vatanı görevimiz için kurumun şirketle anlaşma gereği tazminatımızı almadan tüm haklarımız saklı kalmak kaydıyla istifa edip askere gittik şimdi ise askerlik görevimiz, kutsal görevimizi yaptık ama biz askere gidince kurum yerimize eleman almış biz işsiz kaldık bu yeni çıkacak olan yasadan bizler içinde Allah rızası için bir hak tanıyın bizimde ailelerimiz çocuklarımız bakmakla yükümlü olduklarımız ailelerimiz var.lütfen bizler için bir hak..lütfen sayın yetkililer bizimde sesimiz olurmusunuz..

  2. sabırsızlıkla bekliyoruz ocak ayında kadrolu olucaz Allahın izniyle

  3. Sayın cumhurbaskanimiz bizler sizi 7 haziran 2014 oylarla destekledik AKP yi sıra sizde sizde bizler için elinizi vicdanınıza koyun. HZ Ömerin adaletini öne alarak adaletli davranacaginizdan eminiz. Bizler birer köleyiz tasoranda