Gündem

Taşeron İşçilerin Kadro Başvuruları Nasıl ve Ne Zaman Yapılacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı’nın ortak çalışması sonucu oluşturulan taşeron düzenlemesi sonucunda yüzbinlerce kamu işçisine kadro verildi. Kadro detaylarına ilişkin çalışmaların 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede yayımlanmasının ardından kadroya alınan taşeron işçilerinin başvuru yapmaları gerekiyor. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, kadroya geçme hakkı verilen taşeron işçilerinin başvurularını yapma zamanına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Sarıeroğlunun açıklamalarını aşağıda aktarıyoruz.

TAŞERON İŞÇİLERİN KADRO BAŞVURULARI 2 OCAK’TA BAŞLAYACAK

Taşeron işçilerin kadroya alınma süreçlerine ilişkin yapmış olduğu açıklamasında, hazırlanan düzenlemenin 2 Ocak tarihinde yürürlüğe gireceğini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, kadro başvurularının 2 Ocak’tan sonraki 10 gün içerisinde yapılacağını açıkladı.

“2 Ocak itibarıyla yürürlüğe girecek düzenlememiz. 2 Ocak itibarıyla 10 günlük süre içerisinde biz bu personel alımına dayalı hizmet ihaleleri kapsamında çalışan tüm kardeşlerimizin başvurularını alacağız.

BAŞVURULAR MERKEZİ BİR SİSTEM İLE YAPILACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu yapmış olduğu açıklamalarında ayrıca, başvuruların nasıl yapılacağını da açıkladı. Başvuruların geliştirilen merkezi bir sistem üzerinden yapılacağını açıklayan Bakan Sarıeroğlu en ufak bir aksamamanın yaşanmaması ve susitimallerin olmaması için önlemlerin alındığını ifade etti. 

Kadro başvurularının hakkaniyetli bir şekilde yapılması için bütün şartların oluşturulduğunu ifade eden Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu şu açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun konuya ilişkin açıklamaları

Bu başvuruları da merkezi bir sistem kuruyoruz, şu anda yazılımları yapılmış durumda. Bunların denemeleri gerçekleştiriliyor. Çalışma, Devlet Personel ve Maliye Bakanlığımız bir arada olacak, bu merkezi bütçeyle düzenlenen kurumlarla ilgili. Bu sistemi onlar yönetecekler. Mahalli idareler, şirketler ve mahalli idare birlikleriyle ilgili süreçle ilgili sistemi de İçişleri Bakanlığımız kontrol edecek. Tüm başvuruları biz takip edeceğiz. En ufak bir aksaklık yaşanmaması, en ufak bir suistimal olmamasıyla ilgili önlemlerimizi almış durumdayız. Adaletli, hakkaniyetli bir çalışma olması için bütün şartları oluşturmuş durumdayız.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

 

Bir Yorum