Gündem

Taşerona Kadro İçin Tarih Belli Oldu Mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdelenen ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından detayları açıklanan taşerona kadro düzenlemesi için tarih belli mi? Taşerona kadro düzenlemesinin tüm detaylarını ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

Bilindiği gibi haftalar öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından taşerona kadro düzenlemesi hakkında bir müjde geldi. Bunun ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığının yaptığı ortak çalışma detayları Bakan Jülide Sarıeroğlu tarafından açıklandı. 

ÇALIŞTIKLARI KURUMLARDA KADROYA GEÇECEKLER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun açıklamalarına göre kamuda çalışan 900 bin taşeron işçi kadrolu olarak istihdam edilecek. Bu işçiler mevcut durumdaki kıdemleri, sosyal hakları ve maaşları ile kadroya geçecek ve çalıştıkları kurumlarda istihdam edileceklerdir. 

İLAVE TEDİYE HAKKI

Bunun yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıklamalarında kadrolu olarak istihdam edilecek olan taşeron işçilere 52 günlük ilave tediye hakkının verileceğini bildirdi ve kadrolu olarak istihdam edilecek olan işçilerin tayin haklarının olmayacağını bildirdi.

KADRO SINAVLA GELECEK

Ayrıca taşeron işçiler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun açıklamalarına göre toplum vicdanı kapsamında kadrolu olarak istihdam edilmek için eleme usulü olmaksızın sınava tabi tutulacaklardır. Ayrıca taşeron işçiler için güvenlik soruşturması da yapılacaktır. 

KİT’LERDE ÇALIŞANLAR DA KADROYA GEÇECEK

Maliye Bakanı Naci Ağbal da konu ile ilgili olarak açıklama yaptı ve uzun zamandır gündemde olan KİT’lerde çalışan taşeron işçilerin kadroya geçip geçmeyeceğini açıkladı. Bakan Naci Ağbal açıklamalarında KİT’lerde çalışanların kadroya geçirileceğini bildirdi. 

KADRO İÇİN TARİH BELLİ Mİ?

Peki taşerona kadro için tarih belli mi? En çok merak edilen konulardan birisi de budur. Konu ile ilgili olarak Çalışma Bakanı Sarıeroğlu açıklamalarında “Taşeron düzenlemesi ile ilgili bir toplantı yapıp detayları açıklayacağız. Meclis’e en kısa sürede gelecek. Bütçe görüşmelerinden sonra genel kurulda görüşülecek. 3 ay içerisinde geçişler tamamlanacak” ifadelerine yer verdi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA