Gündem

Taşerona Kadroda Sınav ve Yaş Şartı Olacak Mı? Maaşlar Nasıl Olacak? Bakan Sarıeroğlu Açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu taşerona kadro konusunun detayları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ayrıca Bakan Jülide Sarıeroğlu açıklamalarında taşerona kadroda sınav, güvenlik soruşturması ve yaş şartı hakkında detayları paylaştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu CNN Türk’te bir programa katıldı ve şu anda gündemde olan taşerona kadro düzenlemesi hakkında değerlendirmeler bulundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu taşerona kadro konusu hakkında akılda kalan soruları da yanıtladı. 

İLAVE TEDİYE VERİLECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıklamalarında kadroya geçirilen taşeron işçilerin hak kayıpları olmayacağını ifade ederek işçilerin kendi maaşları ile kadroya geçirileceklerini bildirdi. Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu 450 bin işçiye 52 günlük ilave ikramiye verileceğini bildirdi.

KADROYA GEÇİŞLERDE SINAV UYGULANACAK

Bunun yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıklamalarında kadroya geçirilen taşeron işçilerin tayin hakkı olmayacağını belirterek hem kamuda bir işte çalışıp hem de emekli maaşı alan kişilerin kadroya geçirilmeyeceğini bildirdi. Tüm bunların yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun aktardıklarına göre kadroya geçirilen taşeron işçilerde eğitim kriteri aranmayacak, kadroya geçişlerde sınav uygulanacak, güvenlik soruşturması yapılacak ve yaş şartı aranmayacak.

Bir Yorum

  1. sınav da kpss banzeri olmalı öyle uydurmasyon sınav olmaz,sınav yaptık oldu bittiye getirmeyin

  2. Bu sınav öncelikle KPSS ayarında olmalıdır. Zira KPSS sınavına girip yerleşemeyenlere büyük haksızlık yapılır. Taşeron sorununun seçim yatırımı olduğunu biliyoruz ancak KPSS sınavına girenleri de kaybetmeyin.

  3. Biz şimdi taşeron işçi olarak 1400 lira maaş ile çalişmaktaydık.kadroya geçtiğimizde de maaşimiz yine 1400 lira mi olacak bu konuya açiklik getirilmesini istiyorum…

  4. Bizler taşeron firmada teknik eleman olarak çalışırken vatanı görevimiz için kurumun şirketle anlaşma gereği tazminatımızı almadan tüm haklarımız saklı kalmak kaydıyla istifa edip askere gittik şimdi ise askerlik görevimiz, kutsal görevimizi yaptık ama biz askere gidince kurum yerimize eleman almış biz işsiz kaldık bizler askere gitmekle hata mı ettik biz kutsal görevimizi yaptık bizim günahımız ne, bu yeni çıkacak olan yasada bizler için de Allah rızası için bir hak tanıyın iş kanununda “askerlik görevi için ayrılanlar yeniden 2 ay içinde dilekçeyle başvuru yaptıklarında yeniden işe başlatılır “ maddesi var bizim de ailelerimiz çocuklarımız bakmakla yükümlü olduklarımız ailelerimiz var. lütfen bizler için bir hak..lütfen sayın yetkililer bizimde sesimiz olurmusunuz..

  5. arkadaşlar şimdi şunu anlamadım 1 kasımdan 2015den sonra girenler kadroya geçemeyecekmi? bir de maaş aynı kalacaksa ne anlamı kaldı kadronun? bi bilen varsa sevinirim..

  6. Yeni bir sınav açılıp herkes adaletli bir sekilde girmesi gerekiyor kpss şart tasaronda çalışanı al kadroya dışarı vatandaş kadro beklesin olacak iş degil

  7. kpss ayarında olsun diyen arkadaşlar ayıptır size okuma yazma bilmeyen taşeron abilerimiz ablalarımız kardeşlerimiz var onların hakları nolacak ayıptır size

  8. Ne alaka kpss ayarında olmalı demişsiniz kıskançlık fesatlık yapmayın çogu taşeron arkadaşım 3 5 seneden berı agzını açmaya hakkı bile yok en agır işleri onlar yapıyor boş boş konuşmayın

  9. KPSS'ye giren ,bekleyip atanamayan o kadar çok üni. mezun var ki saymakla bitmez…950.000 taşeron oyu mu çok kazanç sağlar sandıkta yoksa dışarıdakilerin mi seçimde göreceğiz.kpss anlamı yok.

  10. 1kasim seçim vaadinde çalışıp işten çıkartılan taşeronları iade et neyin mahkemesi neyin 1kasim 'dan sonra dün işe girenlere kadro veriyorsanız 1KASİM şartını niye kaldiriyorsunuz neye dayanarak bu adaletsizlik olur hak yemeyin kul hakkidir muhafak olamazsiniz 1 kasim ÖNCESİ çalışan lara söz verildi işten atıldık şşimdi size niye oy verecem bundan sonra akp 'nin ismini duymak istemiyorum asgari ücreti bile bize çok gördüler yazıklar olsun size başbakan refarandum sürecinde tv de işten ayrilan için gözardı edeceğiz demiştir niye etmiyorsunuz