Gündem

Taziye çadırının sonuçları giderek kötüleşiyor! Vaka sayıları giderek artıyor!

Konuyla ilgili açıklama valilikten geldi. Van’a bağlı Edremit ilçesinin Eminpaşa Mahallesi’nde yasak olmasına rağmen, Gülçek ailesi taziye çadırı kurmuştu. Yasağa rağmen kurulan o çadırının bedeli ağırlaşmaya devam ediyor. Gelen son bilgilere göre taziye çadırıyla bağlantılı vaka sayısı 44’e, bir otobüs şoförünün karantinayı ihlal etmesine bağlı vaka sayısı da 15’e ulaştı.

AÇIKLAMA YAPILDI

Taziye çadırına bağlı vaka sayısının artmasına ilişkin valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kaydedildi:

“Taziyeyle bağlantılı filyasyon ekiplerinin çalışması sonucu Edremit ilçesi Eminpaşa Mahallesi’nde 15, Bakımlı Mahallesi’nde 3, İpekyolu ilçesi Yalınağaç Mahallesi’nde 3, Yenimahallede 1, Karpuzalan Mahallesi’nde 1, Vali Mithetbey Mahallesi’nde 4, Gürpınar ilçesi Taşdöndüren Mahallesi’nde 7, Gevaş ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde 2 ve Tuşba ilçesi Gendelova Mahallesi’nde 8 kişide Kovid-19 tespit edildi. Bir otobüs firmasındaki şoförün karantinayı ihlal etmesiyle bağlantılı yapılan çalışmada ise Tuşba ilçesi Kalecik Mahallesi’nde 10, İpekyolu ilçesi Selimbey Mahallesi’nde 3, Serhat Mahallesi’nde 1 ve Vali Mithatbey Mahallesi’nde 1 kişinin Kovid-19 testleri pozitif çıktı. Ayrıca Çaldıran ilçemizde askere gidecek bir kişiye yapılan testin pozitif çıkması üzerine sağlık ekiplerinin yaptığı çalışma sonucunda aynı aileden 9 kişinin testleri pozitif çıktı”

Taziye çadırının sonuçları giderek kötüleşiyor! Vaka sayıları giderek artıyor!

73 BİN KİŞİ KARANTİNA ALTINA ALINMIŞTI

Valiliğin ek olarak yaptığı açıklamada, kontrol amaçlı 73 bin kişinin karantina alındığı, bunların şu anda 19 bininin uygulamasının devam ettiğini belirterek, tedavi görüp iyileşen kişi sayısının 460 olduğunu ve 10 kişinin de vefat ettiğini duyurdu.